Για “νέο κοινωνικό συμβόλαιο” τόνισε το μέλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής των Περιφερειών και υποψήφιος Δήμαρχος Ηρακλείου Γιάννης Κουράκης, στον χαιρετισμό του στην εκδήλωση του Κινήματος Αλλαγής για τις ευρωεκλογές.

«Διανύουμε μια περίοδο που τα διλήμματα είναι σκληρά. Το πολιτικό κλίμα παραπέμπει σε άλλες εποχές συγκρούσεων. Δεν υπάρχουν περιθώρια για εφησυχασμό. Λαϊκιστικές δυνάμεις με νεφελώδεις, απλοϊκές λύσεις, υπονομεύουν τις προσπάθειες συνεννόησης και κοινής αντιμετώπισης των προκλήσεων. Η απάντηση θα δοθεί από τις υγιείς πολιτικές δυνάμεις με ένα νέο κοινωνικό συμβόλαιο». 

Ο κ. Κουράκης ευχήθηκε καλή επιτυχία στους υποψήφιους ευρωβουλευτές και επεσήμανε τα εξής: «Πιστεύω ότι κομβικό ρόλο για τη σταθερότητα στην Ευρώπη, θα διαδραματίσει η υιοθέτηση πολιτικών για τη μετάβαση σε ποιοτική και συμμετοχική ανάπτυξη. Η Ευρωπαϊκή Οικονομία πρέπει να αναταχθεί, για να εξασφαλίσει την κοινωνική σταθερότητα μέσω πραγματικών μέτρων ενίσχυσης της ανάπτυξης, της απασχόλησης και της αλληλεγγύης. Αυτό απαιτεί ουσιαστικές παρεμβάσεις σε ευρωπαϊκό εθνικό και τοπικό επίπεδο».

Ο Γιάννης Κουράκης, ως μέλος της Εθνικής Αντιπροσωπείας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή των Περιφερειών έχει επανειλημμένα τονίσει την αναγκαιότητα της τοπικής διάστασης των αναπτυξιακών πολιτικών για να έχει η Ευρώπη όφελος από την αποκέντρωση, για να έρθει πιο κοντά στους πολίτες και στις ανάγκες τους. 

«Τις μεγάλες προκλήσεις τις αντιμετωπίζουμε δυναμικά με μεγάλες αλλαγές. Προσαρμοζόμαστε στις νέες συνθήκες, ανανεώνουμε τα εργαλεία πολιτικής και ενισχύουμε τα επιχειρήματα μας. Και το κυριότερο, κάνουμε τα λόγια μας πράξη.  Διαφορετικά, θα υπάρχει πάντοτε κάποιος που θα προβάλει ανεδαφικές διεκδικήσεις και ψεύτικες υποσχέσεις, προκειμένου να εξαπατά τους πολίτες για να κερδίζει την πολιτική τους υποστήριξη.  Είναι χρέος μας να παλέψουμε για μια Ευρώπη της αλληλεγγύης, για τους πολλούς, όχι για τους λίγους. 

Μια προοδευτική Ευρώπη με σχέδιο για τη νεολαία και ίσα δικαιώματα για όλους. Μια βιώσιμη Ευρώπη με αποφασιστικό λόγο και ρόλο, στην προστασία του πλανήτη μας. Η Ελλάδα, είναι και θα είναι ο μεγάλος κερδισμένος μιας ισχυρής, αναπτυσσόμενης και κοινωνικά δίκαιης Ευρώπης», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook