Προεκλογικά χαρακτήρισε η αντιπολίτευση τα έργα που ξεκίνησαν από τη δημοτική αρχή και βρίσκονται σε εξέλιξη σε αρκετά σημεία της πόλης με στόχο την αλλαγή ασφαλτοτάπητα και τη δημιουργία πεζοδρομίων.

Η συζήτηση ξεκίνησε προκειμένου το Δ.Σ. να εγκρίνει κυκλοφοριακές ρυθμίσεις για τη διευκόλυνση των οδηγών λόγω των εργασιών που εκτελούνται σε ασφαλτόστρωση και πεζοδρόμια.

Σύσσωμη η αντιπολίτευση δεν αρνήθηκε ότι τα έργα είναι θετικά ωστόσο υπογράμμισε ότι είναι καθαρά προεκλογικού χαρακτήρα μια και η δημοτική αρχή επέλεξε να μετατρέψει σε εργοτάξιο το κέντρο της πόλης λίγο καιρό πριν τις εκλογές, ενώ τα προβλήματα υπάρχουν χρόνια τώρα.

Συγκεκριμένα η κα Αγγελακη δήλωσε ότι δεν είναι σωστό να εκτελούνται όλα τα έργα ταυτόχρονα επειδή δεν υπάρχει συντονισμός αλλά υπάρχει προεκλογική σπουδή: “Προκαλεί κυκλοφοριακό κομφούζιο όλη αυτή η ταυτόχρονη εκτέλεση έργων στο κέντρο των Χανίων. Συμφωνούμε στην υλοποίηση έργων αλλά με συντονισμό. Δεν γίνεται να γίνονται όλα ταυτόχρονα επειδή είναι προεκλογική περίοδος και εσείς έχετε σπουδή να δείξετε ότι έχετε έργο.”

Απο την πλευρά του ο κ. Σαρρής έκανε λόγο για χειμερία νάρκη και άνοιγμα πολλών μετώπων για προεκλογικούς λόγους: “Μοιάζει να έχουμε ξυπνήσει από χειμερία νάρκη και αποφασίσαμε προεκλογικά να ανοίξουμε 15 μέτωπα στην πόλη. Όταν πέφτει το ένα έργο πάνω στο άλλο δημιουργεί αντικειμενικά προβλήματα”

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε και ο κ. Νίκος Παπαντωνάκης που συμπλήρωσε ότι πρόκειται για πεντάχρονη χειμερία νάρκη: “Ξαφνικά όλα τα θυμηθήκατε τώρα μετά από πεντάχρονη χειμερία νάρκη; Οι πολίτες τα βλέπουν και κρίνουν.”

Με τις παραπάνω τοποθετήσεις συμφώνησε και ο κ. Ρίζος εξηγώντας: “Δεν είναι ότι η χειμερία νάρκη ήταν ετήσια, καταλαβαίνουμε ότι φέτος υπήρχε δυσκολία λόγω καιρού. Είναι έργα που δεν εκκρεμούν αυτή τη χρονιά μόνο, είναι έργα που εκκρεμούσαν χρόνια και ξαφνικά γίνονται όλα απανωτά. Δεν μπορεί να κρυφτεί το προεκλογικό άγχος της δημοτικής αρχής.”

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Χανίων, Τάσος Βάμβουκας απάντησε: “Περιμέναμε να επιτρέψει ο καιρός και φυσικά να έχουμε τελειώσει πριν τη Μεγάλη Εβδομάδα. Οι συμβάσεις είχαν υπογραφεί από πριν. Ένα έργο δεν γίνεται έτσι. Αυτές οι ασφαλτοστρώσεις έχουν δρομολογηθεί τουλάχιστον 1,5 χρόνο πριν. Μόλις πέρασε ο δύσκολος χειμώνας, ξεκινήσαμε. Επειδή είναι εκλογές να σταματήσουμε τον προγραμματισμό που υπάρχει.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook