Θα λειτουργήσει το διάστημα που θα εκτελούνται εργασίες στη Νοτρ Νταμ

Το ενδεχόμενο να κατασκευαστεί στον περίβολο της Παναγίας των Παρισίων προσωρινός καθεδρικός ναός από ξύλο, για να εξυπηρετεί τους επισκέπτες κατά τη διάρκεια των εργασιών αποκατάστασης του εμβληματικού οικοδομήματος, μετά την καταστροφική φωτιά της Δευτέρας, εξετάζουν οι γαλλικές αρχές.

«Δεν θα πρέπει να πούμε ότι ο καθεδρικός έκλεισε για πέντε χρόνια και τελείωσε» δήλωσε ο εφημέριος του καθεδρικού ναού μονσινιόρος Πατρίκ Σοβέ στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNews, όπως αναμεταδίδει το ΑΜΠΕ. «Επομένως, σκέφτηκα, δεν μπορώ στον περίβολο να χτίσω έναν προσωρινό καθεδρικό;»

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό ενθάρρυνε το σχέδιο, όπως πρόσθεσε ο μονσινιόρος, και δέχτηκε να παραχωρήσει ένα μέρος του περιβόλου για την ανέγερση αυτής της ξύλινης εκκλησίας.

«Δεν έχει ληφθεί επισήμως η απόφαση» δήλωσε στον ραδιοσταθμό RMC ο υπουργός Πολιτισμού Φρανκ Ριστέρ. «Προσωρινός καθεδρικός, τόπος υποδοχής, τόπος που θα επιτρέπει στους πιστούς να μπορούν να προσεύχονται όλα αυτά είναι υπό συζήτηση, υπό προετοιμασία».

«Όλος ο κόσμος θέλει να γίνει κάτι ώστε κάθε Γαλλίδα, κάθε Γάλλος, κάθε Ευρωπαίος, κάθε πολίτης του κόσμου, να έχει την δυνατότητα με τον έναν ή τον άλλο τρόπο να ξαναβρεί την Νοτρ Νταμ την περίοδο των εργασιών», οι οποίες αναμένεται να χρειαστούν το μέγιστο πέντε χρόνια, όπως ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν.

Ο μονσινιόρος Σοβέ θέλει να υπάρξει ένας τόπος υποδοχής όπου θα υπάρχουν ιερείς για να μπορεί να μιλήσει κάποιος και ο οποίος θα μπορεί να υποδέχεται τους τουρίστες που επισκέπτονται κάθε χρόνο την Παναγία των Παρισίων.

Το 2017, οι επισκέπτες του καθεδρικού ναού έφτασαν τα 12 εκατομμύρια.

Το κτίριο που θα την αντικαταστήσει προσωρινά θα κατασκευαστεί γρήγορα, σύμφωνα με τον εφημέριο της Παναγίας των Παρισίων, μόλις μπορέσουμε να έχουμε πρόσβαση στον περίβολο, ο οποίος παραμένει κλειστός.

Η Παναγία των Παρισίων, το κτίριο με τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα στην Ευρώπη, υπέστη μεγάλες ζημιές από την πυρκαγιά της Δευτέρας, η οποία οφείλεται, σύμφωνα με την έρευνα των αρμόδιων αρχών, σε ατύχημα.

Πηγή: newsbeast.gr