Το βραβείο Πούλιτζερ στην κατηγορία «Breaking News Photography» κέρδισε για δεύτερη φορά στην καριέρα του ο έλληνας φωτογράφος Αλκης Κωνσταντινίδης με την ομάδα του Reuters.

Ο Αλκης Κωνσταντινίδης δίνει «ελληνικό χρώμα» στα εφετινά δημοσιογραφικά βραβεία Πούλιτζερ αφού βρίσκεται σε αυτήν την ξεχωριστή λίστα για την φωτογραφική κάλυψη της προσφυγικής κρίσης στα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό.

«Η Ένωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος με υπερηφάνεια ανακοινώνει ότι το μέλος της Αλκης Κωνσταντινίδης κέρδισε για δεύτερη φορά το βραβείο Πούλιτζερ, ως μέλος της φωτογραφικής ομάδας του Reuters που κάλυψε την προσφυγική κρίση στα σύνορα Μεξικού — ΗΠΑ», ανέφερε σε ανακοίνωσή της η Ενωση Ανταποκριτών Ξένου Τύπου Ελλάδος (ΕΑΞΤ), συγχαίροντας τον Αλκη Κωνσταντινίδη για την επιτυχία του.

Στην επίσημη ιστοσελίδα των Βραβείων Πούλιτζερ έχουν δημοσιευτεί αναλυτικά τα ονόματα όσων διακρίθηκαν, αλλά και οι φωτογραφίες που ξεχώρισαν και συνεπώς απέσπασαν βραβείο για την κατηγορία «Breaking News Photography», μεταξύ των οποίων και φωτογραφίες με την υπογραφή του Αλκη Κωνσταντινίδη.

Στον λογαριασμό των Βραβείων Πούλιτζερ στο Instagram, η διοργάνωση ανήρτησε συγχαρητήριο μήνυμα για τους νικητές από το προσωπικό του Reuters. Όπως αναφέρεται, το βραβείο απονεμήθηκε «για τη ζωντανή και εντυπωσιακή οπτική αφήγηση του επείγοντος, της απελπισίας και της θλίψης των μεταναστών, ενώ ταξίδευαν προς τις ΗΠΑ από την Κεντρική και Νότια Αμερική».

Πηγή: Protagon.gr