Ο Τομέας δομικών έργων του προχωράει στην δεύτερη διοργάνωσή του στα πλαίσια του νέου θεσμού «Ρέθυμνο – Τεχνική πρωτεύουσα Κρήτης» με ένα διήμερο Επιμορφωτικό Σεμινάριο στις 17 και 18 Μαΐου στο Ρέθυμνο, με θέμα  “Επισκευή ενεργούς διάβρωσης οπλισμού σκυροδέματος, με χρονική επάρκεια +20 ετών “, με εισηγητή τον Δρ. Ροδόπουλο Χρήστο.

Το σεμινάριο είναι δομημένο σε θεωρητικό μέρος και εργαστηριακό. Το θεωρητικό θα διεξαχθεί στο «Ξενία» την Παρασκευή 17 Μαΐου 2019, ώρα 09.00-14.30, και το εργαστηριακό στο 1ο ΕΠΑ.Λ. / Ε.Κ. Ρεθύμνου το Σάββατο 18 Μαΐου 2019 , ώρα 09.00-14.30.  .

Απευθύνεται σε Μηχανικούς που ασχολούνται  ή που θέλουν να ασχοληθούν με τις επισκευές Οπλισμού σκυροδέματος, σε καθηγητές, φοιτητές και σπουδαστές του αντικειμένου, στους Μηχανικούς των Τεχνικών υπηρεσιών δήμων, περιφέρειας και περιφερειακών ενοτήτων καθώς και σε εκπαιδευτικούς  και μαθητές/σπουδαστές της Τεχνικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης των αντίστοιχων ειδικοτήτων της Κρήτης.

Είναι η δεύτερη διοργάνωση για φέτος που κάνει ο τομέας Δομικών έργων του 1ου ΕΠΑ.Λ./ΕΚ Ρεθύμνου, μετά την πολύ μεγάλη επιτυχία ημερίδας για τον νέο Κανονισμό Τεχνολογίας Σκυροδέματος τον Μάρτιο. 

Η είσοδος είναι ελεύθερη αλλά προϋποθέτει την δήλωση συμμετοχής την οποία θα βρείτε ηλεκτρονικά στον ιστόπτοπο του 1ου ΕΠΑ.Λ. (https://blogs.sch.gr/1epal-rethymn/)

Λίγα λόγια για τον κ. Ροδόπουλο:

Ο Δρ. Χρήστος Α. Ροδόπουλος, Dipl-Eng, MSc, PhD, CEng και Καθηγητής Δομικής Ακεραιότητας Παν. Monash, Αυστραλίας, από το 1996 διδάσκει κόπωση υλικών, μηχανική των θραύσεων, μηχανική επιφανειών και δομική ακεραιότητα στα Πανεπιστήμια Virginia Tech, Sheffield, Sheffield Hallam, Πατρών και Monash. Έχει δημοσιεύσει 158 άρθρα σε περιοδικά, έχει παρουσιάσει εισηγήσεις σε 82 διεθνή συνέδρια και έχει συγγράψει 4 βιβλία.
Από το 2010 είναι ο επιστημονικός εκδότης του περιοδικού International Journal of Structural Integrity. Το 2001 τιμήθηκε με το βραβείο του ESIS για την συνεισφορά του στο αντικείμενο της δομικής ακεραιότητας και αξιοπιστίας των κατασκευών.
Από το 2000 συμμετέχει σε ομάδες εργασίας κρατικών οργανισμών (Μ. Βρετανία, Αυστραλία, Καναδάς, ΕΕ) για την συγγραφή διαδικασιών και προτύπων επιθεώρησης υποδομών.  Στην Ελλάδα είμαι μέλος της ομάδας εργασίας ΕΛΟΤ ΤΕ/20/ΟΕ3 (2016-) και της ομάδας αναθεώρησης των ΕΛΟΤ ΤΠ (2017).
Έχει συνεργαστεί με πληθώρα κατασκευαστικών εταιριών και μελετητικών γραφείων όπως OVE Arup, Atkins, Saipem, Bechtel, Freyssinet, Harrison Grierson, Άκτωρ, Ασπροφώς, JP Avax, κ.α. 
Έχει στο ενεργητικό του πάνω από 1600 μελέτες επεμβάσεων και επιθεωρήσεις.

Πληροφορίες για το σεμινάριο: 28310 29048/29683  και 6936197002

Η ημερίδα τελεί υπό την αιγίδα και την χορηγία του Δήμου Ρεθύμνου καθώς και υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, της Περιφερειακής διεύθυνσης εκπαίδευσης Κρήτης και με την υποστήριξη του ΠΕΚΕΣ Κρήτης. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook