Το Ενιαίο Ειδικό Γυμνάσιο και Λύκειο Ηρακλείου, επισκέφθηκε ο υποψήφιος Δήμαρχος και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο Ενεργοί Πολίτες», Ηλίας Λυγερός , συνοδευόμενος από υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους.

Εκεί είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με την διευθύντρια και το προσωπικό του θέτοντας στο τραπέζι του διαλόγου που αναπτύχθηκε όλα τα θέματα που αντιμετωπίζει το σχολείο, και δεν είναι λίγα.

Το διδακτήριο, που φιλοξενεί 95 μαθητές και απασχολεί 39 άτομα προσωπικό,  εκ των οποίων οι 14 μόνο είναι μόνιμοι, στεγάζεται σε λυόμενες αίθουσες που παρουσιάζουν μεγάλες φθορές και θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια μαθητών και εργαζομένων.

Σύμφωνα με την διευθύντρια Ελένη Σακελλάρη, τα προβλήματα ξεκινούν  από τον προβληματικό δρόμο πρόσβασης στο σχολείο και φθάνουν μέχρι την έλλειψη βιβλίων ειδικής αγωγής και τη μεγάλη απόσταση, των δύο χιλιομέτρων, που πρέπει να διανυθεί για να φθάσει κανείς στο θερμοκήπιο άσκησης των μαθητών.

Το σχολείο, είναι φανερό, πως δεν έχει τύχει της φροντίδας που χρειάζεται τόσο από το Δήμο Ηρακλείου όσο και από την Πολιτεία, ώστε να παρέχει την εκπαίδευση που απαιτείται για τον σκοπό που ιδρύθηκε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μαθητές του Ενιαίου Ειδικού Γυμνασίου και Λυκείου μεταφέρονται καθημερινά στον Αη Γιάννη Χωστό, από όλο το Νομό  ενώ μαθητές του, κάτω από αντίξοες συνθήκες, πετυχαίνουν μεγάλες διακρίσεις όπως η Δήμητρα-Ελένη Παντεχάκη, που κατέλαβε την 3η θέση στους διεθνείς αγώνες Ιππικής Δεξιοτεχνίας, που διεξήχθησαν στο Deauville της Γαλλίας 4 έως 7 Απριλίου, ενώ τώρα ετοιμάζεται για τους Παραολυμπιακούς του Τόκυο, το 2020.

Η κ Σακελλάρη είναι προβληματισμένη καθώς η δυναμικότητα του σχολείου αυξάνεται από τον Σεπτέμβριο και για να καλυφθούν οι ανάγκες  θα χρειαστούν επιπλέον δυο λυόμενες αίθουσες.

Από τον Δήμο Ηρακλείου, όπως φάνηκε από την συζήτηση που έγινε,  έχει εισπράξει από αδιαφορία έως άρνηση για την ικανοποίηση των επειγουσών αναγκών.

«Το πρώτο δείγμα πολιτισμού είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουμε τα άτομα με ειδικές δεξιότητες» , είπε ο υποψήφιος Δήμαρχος Ηλίας Λυγερός, ο οποίος σημείωσε ότι «η προμήθεια των δύο αιθουσών δεν είναι κοστοβόρα ενώ στα ταμεία του Δήμου λιμνάζουν εκατομμύρια ευρώ».

Ωστόσο, όπως ο ίδιος τόνισε, ταυτόχρονα με την προσωρινή λύση αυτό που πρέπει να γίνει είναι η ανέγερση ενός σύγχρονου διδακτηρίου με τις προδιαγραφές που απαιτεί μια τέτοια σχολική μονάδα, θέση την οποία οι «Ενεργοί Πολίτες» έχουν συμπεριλάβει στο πρόγραμμα τους. Ιδιαίτερη παρέμβαση δεσμεύτηκε ο κ Λυγερός να κάνει και προς τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook