Μπερδεύτηκε την ώρα της ψήφου

«Αν τους ψηφίσω, να μου κοπεί το χέρι» λέει το μάντρα του αγανακτισμένου ψηφοφόρου, κι ένας Ινδός το έκανε πράξη, εν μέρει τουλάχιστον, κόβοντας το δάχτυλό του. Ψήφισε το λάθος κόμμα, στις εκλογές που διενεργούνται στη χώρα του, και εξοργισμένος με τον εαυτό του έκοψε τον δείκτη του.

Ο Ινδός Pawan Kumar λέει πως κατά λάθος ψήφισε το κυβερνών κόμμα Bharatiya Janata Party (BJP) ενώ ήθελε να ψηφίσει ένα άλλο τοπικό κόμμα. Μπερδεύτηκε όμως από τα πολλά σύμβολα πάνω στη συσκευή με την οποία ψηφίζουν στην Ινδία.

Όπως εξηγεί το BBC, ο δείκτης κάθε ψηφοφόρου βάφεται με ανεξίτηλο μελάνι αφού ψηφίσει.

Ο άνδρας ψήφισε χθες στο Bulandshahr, στο κρατίδιο Uttar Pradesh, στη δεύτερη φάση των εκλογών στην Ινδία.

 

«Ήθελα να ψηφίσω για τον ελέφαντα, αλλά ψήφισα για το λουλούδι κατά λάθος» ακούγεται να εξηγεί ο Kumar σε βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο, αναφερόμενος στα σύμβολα των κομμάτων που εμφανίζονται στο μηχάνημα ψήφου.

Το BJP έχει σύμβολο τον λωτό ενώ ο ελέφαντας είναι το σύμβολο του Bahujan Samaj Party (BSP), τοπικού κόμματος που έχει συνασπιστεί με άλλα δύο κόμματα εναντίον του BJP.

Τα σύμβολα των παρατάξεων παίζουν μεγάλο ρόλο στις εκλογές στην Ινδία, επειδή είναι εύκολα αναγνωρίσιμα σε μία χώρα όπου υπάρχει μεγάλος αναλφαβητισμός.

Οι εκλογές στην Ινδία διεξάγονται σε επτά στάδια και οι ψήφοι καταμετρώνται στις 23 Μαΐου. Οι ψηφοφόροι φτάνουν τα 900 εκατομμύρια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook