Σε εξέλιξη βρίσκεται το 8ο Τουρνουά Μπάσκετ Αλληλεγγύης, μία διοργάνωση με κοινωνικό χαρακτήρα, που ξεκίνησε την άνοιξη του 2012.

Η δίψα μερικών ερασιτεχνών αθλητών του εργασιακού πρωταθλήματος μπάσκετ Χανίων “γέννησε” τη διοργάνωση, που σκοπό έχει αφενός τη διεξαγωγή περισσοτέρων αγώνων μπάσκετ και αφετέρου τη βοήθεια σε συνανθρώπους μας που πραγματικά το έχουν ανάγκη, ελέω δύσκολων οικονομικών συνθηκών. 

Η ανακοίνωση των διοργανωτών για το 8ο ΤΜΑ έχει ως εξής:

To Τουρνουά Μπάσκετ Αλληλεγγύης (TMA) ξεκίνησε την άνοιξη του 2012 από την δίψα μερικών ερασιτεχνών αθλητών του εργασιακού πρωταθλήματος Χανίων με σκοπό να παίξουν περισσότερους αγώνες μπάσκετ, αλλά παράλληλα να βοηθήσουν και συνανθρώπους τους που πραγματικά το είχαν ανάγκη, λόγω δύσκολων οικονομικών συνθηκών. Έτσι με την βοήθεια του Δήμου Πλατανιά αρχικά, και μαζί πλέον και με τον Δήμο Χανίων τα τελευταία χρόνια έχουν διεξαχθεί εξαιρετικές διοργανώσεις.

Την πόλη μας την έχουν επισκεφτεί ως επίσημοι προσκεκλημένοι του ΤΜΑ «ιερά τέρατα» του Ελληνικού αλλά και του Παγκόσμιου μπάσκετ, όπως ο Νίκος Γκάλης και ο Παναγιώτης Γιαννάκης, αλλά επίσης και ο πρωταθλητής Ευρώπης το 1996 Τζανής Σταυρακόπουλος, αγωνιζόμενος μάλιστα ως αθλητης της Μεικτής Ομάδας ΕΚΑ Αθηνών εναντίων της Μεικτής Ομάδας αθλητών του ΤΜΑ Χανίων.

Είναι η 8η χρονιά που το Τουρνουά αυτού του φιλανθρωπικού χαρακτήρα διεξάγεται και όλες τις προηγούμενες χρονιές είχαν συγκεντρωθεί χρήματα, τρόφιμα, ρουχισμός και φάρμακα που δόθηκαν σε ιδρύματα όπως:
– το Χαμόγελο του Παιδιού
– Αννουσάκειο Θεραπευτήριο Ίδρυμα της Ιεράς Μητροπόλεως Κισσάμου & Σελίνου,  – Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας & Απασχόλησης Ατόμων με Αναπηρία/ΚΗΦΑΑΜΕΑ 
– 2ο Ειδικό Σχολείο παράρτημα ΕΛΕΠΑΑΠ / Ελληνική Εταιρεία Προστασίας & Αποκατάστασης Ανάπηρων Παιδιών 
– Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Χανίων για αυτιστικά παιδιά
– στα Κοινωνικά Παντοπωλεία των Δήμων Πλατανιά και Χανίων 
– σε άπορες οικογένειες και σε οργανώσεις όπως οι “Γιατροί του Κόσμου” και οι “Σαμαρείτες του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού Χανίων”

Για αυτόν το λόγο σας καλούμε όλους να παρευρεθείτε στους αγώνες και στους τελικούς του ΤΜΑ συνεισφέροντας με τον δικό σας τρόπο στην προσπάθεια αυτή.

Όσοι επιθυμούν να βοηθήσουν και να συνεισφέρουν την όλη διοργάνωση, μπορούν να φέρουν τρόφιμα μακράς διαρκείας σε όλους τους αγώνες του Τουρνουά. Η ενημέρωση για τον τόπο και την ώρα διεξαγωγής των αγώνων μπορεί να γίνει μέσω της σελίδας μας στο facebook

Ιδιαίτερα αυτήν την Κυριακή 21/4/2019 στο κλειστό γήπεδο Κλαδισού και ώρα 19.30 θα γίνει συγκέντρωση κρεάτων, τα οποία θα τα παραλάβει η οργάνωση ΣΥΝΑΝΘΡΩΠΟΣ, τα οποία και θα τα διαθέσει σε άπορες οικογένειες για τις ημέρες του Πάσχα. 

Όσες ομάδες επιθυμούν μπορούν να προσφέρουν αυτήν την ΚΥΡΙΑΚΗ κρέας, αντί για τα τρόφιμα μακράς διαρκείας που θα έφερναν την ημέρα του αγώνα τους.

Ευελπιστούμε για την συνεισφορά σας και ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Συνδιοργανωτές του Τουρνουά είναι η Περιφέρεια Κρήτης – Περιφερειακή Ενότητα Χανίων

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook