Η Αχτσιόγλου την «παγώνει», ο Πετρόπουλος τη «ζεσταίνει» Αμφίβολο αν θα κατατεθεί μαζί με τη ρύθμιση για χρέη προς τα ασφαλιστικά ταμεία

Χιλιάδες φορολογούμενοι περιμένουν με αγωνία να δουν αν θα γίνει πράξη η εξαγγελία της κυβέρνησης για ρύθμιση των 120 δόσεων και για τα χρέη προς την Εφορία. Ωστόσο, οι τοποθετήσεις των κυβερνητικών εκπροσώπων κάθε άλλο παρά καθησυχάζουν τους οφειλέτες, καθώς αυτές δεν ξεκαθαρίζουν το τοπίο.

Πριν από περίπου μία εβδομάδα η υπουργός Εργασίας, Έφη Αχτσιόγλου, σε εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Β' Θεσσαλονίκης, στο Πολιτιστικό Κέντρο Θέρμης για τη ρύθμιση των 120 δόσεων για οφειλές προς ασφαλιστικά ταμεία και ΕΦΟΡΙΑ, τόνισε ότι «είναι έτοιμο» να έρθει στη Βουλή και να ψηφιστεί, ίσως και εντός του Απριλίου. Αναφέρθηκε, μάλιστα, στα οφέλη για «πολλές δεκάδες χιλιάδες» ασφαλισμένους, πρώην επιχειρηματίες που έκλεισαν τα βιβλία τους καθώς και πολίτες που συμπλήρωσαν το ηλικιακό όριο, αλλά δεν συνταξιοδοτούνταν εξαιτίας της οφειλής τους, οι οποίοι πλέον θα μπορούν μέσω της ρύθμισης να βγουν στη σύνταξη, εξοφλώντας τα χρέη τους με ένα μικρό ποσό μηνιαίως από τη σύνταξη τους.

Την Πέμπτη η κ. Αχτσιόγλου «πάγωσε» – προς το παρόν – τη ρύθμιση για τα χρέη προς την Εφορία.

Σε συνομιλία που είχε με κοινοβουλευτικούς συντάκτες διευκρίνισε ότι στο νομοσχέδιο για τις 120 δόσεις για χρέη προς τα Ταμεία δεν θα περιλαμβάνεται η ρύθμιση που αφορά τις οφειλές προς την Εφορία και αναμένεται να κατατεθεί αργότερα.

Είναι προφανές ότι η ελληνική πλευρά δεν έχει έρθει ακόμη σε ολοκληρωμένη συμφωνία με τους τεχνοκράτες των δανειστών, όσον αφορά τη συγκεκριμένη πολυαναμενόμενη ρύθμιση.

Σήμερα, ωστόσο, μέσω του ΑΝΤ1 ο υφυπουργός Κοινωνικής Ασφάλισης, Τάσος Πετρόπουλος, δήλωσε ότι  εξετάζεται το ενδεχόμενο η ρύθμιση των 120 δόσεων να έρθει μαζί για τα ασφαλιστικά ταμεία και για την Εφορία και το πιθανότερο είναι να έρθει μετά το Πάσχα (σ.σ.: η κυρία Αχτσιόγλου πριν από μία εβδομάδα αισιοδοξούσε ότι αυτό θα συμβεί εντός του Απριλίου), αν και όπως ανέφερε γίνονται προσπάθειες να έρθει νωρίτερα.

Παράλληλα, ο κ. Πετρόπουλος ξεκαθάρισε ότι  ο περιορισμός για τα περιουσιακά στοιχεία θα αφορά μόνο τη ρύθμιση για την Εφορία, καθώς όπως είπε η ρύθμιση συνδέεται με την οικονομική κατάσταση του οφειλέτη.

Πηγή: newpost.gr