Έπειτα από διαμεσολάβηση του Συνηγόρου του Πολίτη, τροποποιήθηκε η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα στέγασης, έτσι ώστε να μπορούν να αφαιρούνται από το κρίσιμο εισόδημα του νοικοκυριού τα ποσά των εξαιρετέων κατά νόμο προνοιακών επιδομάτων (επίδομα παιδιού, μη ανταποδοτικά αναπηρικά επιδόματα, επίδομα αναδοχής).

Ειδικότερα, από αναφορές πολιτών προέκυψε ότι, σε κάποιες περιπτώσεις, τα παραπάνω ποσά δεν αφαιρούνταν αυτόματα από την ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα στέγασης, με αποτέλεσμα δικαιούχοι να μην μπορούν να το λάβουν. Για το λόγο αυτό, ο Συνήγορος του Πολίτη ανέλαβε σειρά διαμεσολαβητικών ενεργειών, μεταξύ άλλων αποστέλλοντας σχετικό έγγραφο στην ΗΔΙΚΑ ΑΕ(Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση Κοινωνικής Ασφάλισης ΑΕ), στον ΟΠΕΚΑ και στη Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.

Μετά από συνεργασία των συναρμόδιων φορέων της Διοίκησης, αποφασίστηκε η τροποποίηση της ηλεκτρονικής πλατφόρμας υποβολής των αιτήσεων για το επίδομα στέγασης, ώστε οι αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες να μπορούν να συμπληρώνουν σε ειδικό πεδίο τα εν λόγω ποσά των προνοιακών επιδομάτων, ώστε να αφαιρούνται από το δηλούμενο εισόδημα του νοικοκυριού. Παράλληλα, η Διεύθυνση Καταπολέμησης της Φτώχειας του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης απέστειλε στις αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες σχετική συγκεκριμένη ενημέρωση.

Οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν να προσέρχονται με πρόσφορα αποδεικτικά έγγραφα (δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος, τυχόν βεβαιώσεις καταβολής προνοιακού επιδόματος κ.ο.κ.) στις αρμόδιες Δημοτικές Υπηρεσίες, ώστε να αφαιρούνται τα ποσά προνοιακών επιδομάτων από τα εισοδήματα των νοικοκυριών τους.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook