Γράφει Ο Παραπολιτικός

Ένα μεγάλο μέρος των εντυπώσεων στην εκλογική μάχη για τον Δήμο Χανίων, κέρδισε ο Γρηγόρης Αρχοντάκης με την προχθεσινή εκδήλωση παρουσίασης προγράμματικών θέσεων και υποψηφίων

Πέρα από την εντυπωσιακά μεγάλη προσέλευση και τον κόσμο που βρέθηκε εκεί, που ήταν εκτός πολίτικων και κομματικών συστημάτων και πολίτικων γραφείων, φάνηκε ότι υπήρχε πολύ καλή οργάνωση, ενώ υπήρχε πολύ καλή διάθεση και κλίμα ενθουσιασμού από τον κόσμο και βέβαια τους υποψηφίους.  

Τι μας είπε όμως ο Γρηγόρης Αρχοντάκης στον, κατά πολλούς ουσιαστικό προγραμματικό λόγο του;

Μα τα αυτονόητα και όλα αυτά που θα θέλαμε να έχουμε σε μία σύγχρονη πόλη, μία πόλη όμορφη, με αρκετές εκατοντάδες χιλιάδες επισκεπτών κάθε χρόνο, που όμως στερείτε τα βασικά.

Αν ξεχωρίζαμε κάποια από αυτά που μας αρέσουν, θα ήταν κατά αρχήν η δημοκρατικότητα και η ελευθερία κινήσεων που θα δώσει στις τοπικές κοινότητες, ώστε να λειτουργούν ως ανεξάρτητα αυτοδιοικητικά όργανα και οι αποφάσεις τους να είναι υλοποιήσιμες χωρίς την μεσολάβηση άλλων αιρετών προσώπων, προκειμένου να γίνει το αυτονόητο. 

Και ποιο είναι αυτό; 

Μα το να αποφασίζουν και δρομολογούν τη λύση απλών θεμάτων που αφορούν στην καθημερινότητα των πολιτών και των επισκεπτών της περιοχής τους (όπως αποκατάσταση ζημιών οδικού δικτύου, αποκατάσταση πεζοδρομίων, αντικατάσταση κάδων, συντήρηση ηλεκτροφωτισμού κ.λ.π.).

Το δεύτερο και εξίσου σημαντικό είναι τα θέματα τάξης και καθαριότητας στο Δ. Χανίων. 

Ένα θέμα το οποίο πάσχει ο Δήμος μας και που στερείτε βασικών πρακτικών, όπως την υπογειοποίηση των κάδων απορριμμάτων, την ανακύκλωση που θα πρέπει να γίνει συνείδηση σε όλους μας, να σταματήσει επιτέλους η εναπόθεση των ογκωδών στους δρόμους και τις γωνίες και να υπάρχουν συγκεκριμένα χωροθετημένα σημεία, ο εξοπλισμός καθαριότητας να μην παραπέμπει σε τριτοκοσμικές χώρες και το κυριότερο.. ο ρυπαίνων να πληρώνει και όλοι αναλαμβάνουν τις ευθύνες τους. 

Τι μας είπε δηλαδή με απλά λόγια; Μα τα αυτονόητα, αυτά δηλαδή που δεν έχουν γίνει μέχρι τώρα (όπως και πολλά ακόμα βέβαια) και που πρέπει να γίνουν, ώστε να ζούμε σε μία όμορφη πόλη και μία πόλη για την οποία θα αισθανόμαστε υπερήφανοι, απέναντι σε όλους αυτούς που την επισκέπτονται κάθε χρόνο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook