Την αντίδραση της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών, Βιοτεχνών ν. Χανίων (ΟΕΒΕΝΧ) προκάλεσε η αναγγελία οτι στο επερχόμενο δημοτικό συμβούλιο τη Μεγάλη Δευτέρα, θα συζητηθεί η παραχώρηση χρήσης του κτιρίου του πρώην Ρωσικού Στρατώνα καθώς και του περιβάλλοντα χώρου στην  ΚοινΣΕπ   με επωνυμία «Κοινό Κρητών».

Πρόκειται για ένα κτίριο, όπως υποστηρίζουν μέλη της ΟΕΒΕΝΧ, που έχει χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ για τη Στέγαση Κέντρου Αναβίωσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων ενώ κατηγορούν τη δημοτική αρχή “για μικροπολιτικά παιχνίδια με σκοπό την αλίευση ψήφων”.

Οι επαγγελματίες σημειώνουν οτι την Μεγάλη Δευτέρα θα βρεθούν στο χώρο συνεδρίασης του δημοτικού συμβουλίου διαμαρτυρόμενοι για την πρόθεση παραχώρησης του κτιρίου.

Η ανακοίνωση της ΟΕΒΕΝΧ έχει ως εξής:

Με λύπη μας  ενημερωθήκαμε δια του τύπου ότι τη Μεγάλη Δευτέρα στο Δημοτικό Συμβούλιο πρόκειται να συζητηθεί παραχώρηση χρήσης του κτιρίου του πρώην Ρωσικού Στρατώνα καθώς και του περιβάλλοντα χώρου στην  ΚοινΣΕπ   με επωνυμία «Κοινό Κρητών».

Ένα κτίριο το οποίο χρηματοδοτήθηκε από το ΕΣΠΑ και συγκεκριμένα στο πλαίσιο του έργου «Αποκατάσταση Κτιρίου πρώην Ρωσικού Στρατώνα για τη Στέγαση Κέντρου Αναβίωσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων».

Και τίθεται το ερώτημα: Ποιος ο λόγος της παραχώρησης του κτιρίου αυτού σε μία ΚοινΣΕπ ενώ έχει ζητηθεί , ανακατασκευαστεί και χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ με σκοπό να δοθεί στους  επαγγελματίες για να φιλοξενήσει ένα πρότυπο Κέντρου Αναβίωσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων. 

Διαμαρτυρόμαστε εντόνως για τα μικροπολιτικά παιχνίδια της νυν Δημοτικής Αρχής με σκοπό την αλίευση ψήφων σε βάρους του Χανιώτη Επαγγελματία του Χανιώτικου λαού.

Η Ομοσπονδία θα παραβρεθεί και θα διαμαρτυρηθεί δημόσια στο Δημοτικό Συμβούλιο για την κατάφορη αδικία σε βάρος των επαγγελματιών, βιοτεχνών και εμπόρων.

Καλούμε τη Δημοτική Αρχή να αποσύρει άμεσα το θέμα και επιτέλους να παραδώσει το κτίριο για το σκοπό που ανακατασκευάστηκε για να λειτουργήσει ως Μουσείο και Κέντρο Αναβίωσης Παραδοσιακών Επαγγελμάτων.

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook