Σήμερα οι ομάδες έρευνας θα ξεκουραστούν για να συνεχίσουν την έρευνα αύριο με την ελπίδα πως την Κυριακή του Πάσχα (των καθολικών) θα δοθεί ένα τέλος στην αγωνία της οικογένειάς του.

Σαν σήμερα πριν απο 15 ημέρες – το Σάββατο 6 Απριλίου – ο 64χρονος Πολωνός  Αndrzej Weber έφτανε στο αεροδρόμιο Χανίων για να μεταβεί κατευθείαν στην Σούγια του Δήμου Καντάνου – Σελίνου.

Την επόμενη ημέρα ο 64χρονος ξεκίνησε την πορεία του στο μονοπάτι Ε4 προς την Αγία Ρουμέλη, κατασκήνωσε στην παραλία του φαραγγιού της Τρυπητής και από την Τρίτη 9 Απριλίου δεν έδωσε σημεία ζωής.

Η επιστροφή του στην Πολωνία επρόκειτο να γίνει το Σάββατο 13 Απριλίου και όταν οι οικείοι του διαπίστωσαν πως δεν είχε επιβιβαστεί στο αεροπλάνο από τα Χανιά ενημέρωσαν τις αρχές.

Μετά από μεγάλη επιχείρηση που διήρκεσε τέσσερις ημέρες με την συμμετοχή της ΕΜΑΚ, πυροσβεστών, αστυνομίας, λιμενικού, εθελοντών ακόμη και ελικοπτέρου, πέραν της σκηνής με προσωπικά του αντικείμενα, και μιας σβηστής πρόσφατης εστίας φωτιάς με υπολλείμματα τροφής μέσα στο φαράγγι δεν βρέθηκε ίχνος του αγνοούμενου.

Και μπορεί επισήμως (λόγω παρέλευσης των τριών 24ωρων που ορίζει ο νόμος) οι έρευνες να έχουν διακοπεί, στην πραγματικότητα συνεχίζονται από το πυροσβεστικό κλιμάκιο Ανώπολης, την αστυνομία Σφακίων και εθελοντές.

Σήμερα οι ομάδες έρευνας κάνουν ένα διάλλειμα για ανάπαυση και από νωρίς το πρωί της Κυριακής δύο πυροσβέστες από το κλιμάκιο Ανώπολης με επικεφαλής τον διοικητή του Σταύρο Πλυμάκη, τον Διοικητή του Αστυνομικού Τμήματος Χώρας Σφακίων και ομάδα εθελοντών θα ερευνήσουν ένα μονοπάτι που δεν έχει ερευνηθεί από πεζοπόρο τμήμα.

Πρόκειται για μονοπάτι η χάραξη του οποίου είναι παράλληλη με το φαράγγι της Τρυπητής αλλά λίγο πιο ψηλά και καταλήγει στην κορυφή του Γκίγκιλου.

Το μονοπάτι αυτό ερευνήθηκε από αέρος με το ελικόπτερο του στρατού χωρίς αποτέλεσμα, αλλά θα γίνει μια ακόμη προσπάθεια για έρευνα από εδάφους.

Στο μεταξύ όλες αυτές τις ημέρες την δική της Μεγάλη Εβδομάδα (των καθολικών) βιώνει η κόρη του 64χρονου, η οποία από την αρχή της εβδομάδας βρίσκεται στα Χανιά και στα Σφακιά παρακολουθώντας τις έρευνες και διατηρώντας την ελπίδα  πως θα βρεθεί ο αγαπημένος της πατέρας.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook