Σάββατο του Λαζάρου και οι ουρές των αυτοκινήτων εκτείνονται σε μήκος πολλών χιλιομέτρων πριν και μετά την καθίζηση στα Μεγάλα Χωράφια

Η Μεγάλη Εβδομάδα έφτασε και μαζί της η ραγδαία αύξηση της κίνησης και στους δρόμους και ειδικά στην εθνική οδό Χανίων – Ρεθύμνης χωρίς να έχει γίνει το παραμικρό  στο σημείο του δρόμου στα Μεγάλα Χωράφια όπου στις 18 Φεβρουαρίου (!)  συνέβη μεγάλη καθίζηση στην βόρεια πλευρά.

Δύο ολόκληροι μήνες πέρασαν και το μόνο που έχει γίνει είναι η τοποθέτηση φορητών φωτεινών σηματοδοτών για την κίνηση των οχημάτων εκ περιτροπής από το ένα ρεύμα κυκλοφορίας.

Και αυτούς τους δύο μήνες μπορεί τις καθημερινές να μην υπήρχε έντονο πρόβλημα αλλά τα Σαββατοκύριακα  το μποτιλιάρισμα έφτανε σε μήκος πολλών χιλιομέτρων καθώς όποτε άναβε πράσινο ο χρόνος έφτανε για να διέρχονται μόλις τρία με τέσσερα αυτοκίνητα.

Και έφτασε το Σάββατο του Λαζάρου, με την μεγάλη αύξηση της κίνησης και την απίστευτη ταλαιπωρία όχι μόνο των Κρητικών αλλά και των επισκεπτών που ξεκίνησαν να φτάνουν στο νησί για τις γιορτές του Πάσχα.

Προκειμένου να βελτιωθεί όσο είναι δυνατόν η ροή των οχημάτων, αστυνομικοί πήγαν στο σημείο, αλλά η κατάσταση αναμένεται να επιδεινωθεί από την Κυριακή των Βαΐων και ειδικά από την Μεγάλη Δευτέρα και βέβαια είναι αδιανόητο το τι θα επικρατήσει όσο πλησιάζει η Κυριακή του Πάσχα.

Υπενθυμίζεται πως το μεγάλο έργο αποκατάστασης της καθίζησης το έχει αναλάβει το Υπουργείο Υποδομών, ενώ προσωρινή λύση με διαπλάτυνση του δρόμου από τα νότια πρανή υποσχέθηκε πως θα δώσει η Περιφέρεια Κρήτης, χωρίς μέχρι τώρα να έχει γίνει κάτι.

Έτσι οι μέρες περνούν και η ταλαιπωρία και η οργή των Κρητικών και των επισκεπτών αυξάνεται διαρκώς.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook