Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Διεθνούς Συμποσίου Σύγχρονης Εικονογραφικής Τέχνης, το οποίο διοργάνωσε η Διακοινοβουλευτική Συνέλευση Ορθοδοξίας (Δ.Σ.Ο.), στο πλαίσιο των επετειακών εκδηλώσεων αφιερωμένων στα 25 χρόνια από την ίδρυσή της, σε συνεργασία με την ΟΑΚ, από τις 15 έως τις 19 Απριλίου 2019 και είχε ως κεντρικό θέμα: «Είναι η παράδοση δεσμευτική για τη συνέχιση της εικονογραφικής εκκλησιαστικής τέχνης;».    
 
Στο Συμπόσιο συμμετείχαν 35 αγιογράφοι και ειδικοί –εμπειρογνώμονες από 14 Χώρες του κόσμου –ανάμεσά τους και ο Έλληνας Αγιογράφος Γεώργιος Κόρδης, αλλά και ο π. Σταμάτης Σκλήρης–, ενώ είχαν κληθεί να συμμετάσχουν και τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής του 3ου Διεθνούς Διαγωνισμού της Δ.Σ.Ο., με θέμα: «Η ΑΝΑΣΤΑΣΗ ΤΟΥ ΙΗΣΟΥ», που διεξήχθη το 2017.

Κατά τη διάρκεια του Συμποσίου παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα αξιόλογες εισηγήσεις, ενώ παράλληλα οι εργασίες συνεχίζονταν με Εργαστήρια Αγιογραφίας και συζήτηση επί του θέματος. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι, οι αγιογράφοι δώρισαν τα έργα που δημιούργησαν κατά τη διάρκεια του Συμποσίου στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης, ως ένδειξη ευχαριστίας για την φιλοξενία με σκοπό αυτά να αξιοποιηθούν στις εκπαιδευτικές μελλοντικές δραστηριότητες του Ιδρύματος. Έτσι, για τη νέα σχολική χρονιά, η ΟΑΚ προγραμματίζει ένα νέο Εκπαιδευτικό Πρόγραμμα, με θέμα «Η ΕΙΚΟΝΑ: Χθες, σήμερα, αύριο».

Παράλληλα με τις εργασίες του Διεθνούς Συμποσίου, οι σύνεδροι είχαν την ευκαιρία να επισκεφθούν την Ιερά Σταυροπηγιακή Μονή της Παναγίας Γωνιάς (Κυρίας των Αγγέλων) και να περιηγηθούν στο Μουσείο Βυζαντινών Εικόνων της Ιεράς Μονής, την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος (Τζαγκαρόλων), την Ιερά Μονή Χρυσοπηγής, τον Ιερό Ναό Μιχαήλ Αρχαγγέλου (Ροτόντα) στην Επισκοπή Κισάμου, καθώς και την παλαιά πόλη των Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook