Πραγματοποιήθηκε πολιτική εκδήλωση στον Ταυρωνίτη με ομιλητές των Δημήτρη Ανθούση και τον Σάββα Βασιλειάδη – Δείτε τη λίστα με τα ονόματα των υποψηφίων

“Οι πολίτες πρέπει να αποφασίσουν αν θέλουν μια δημοτική αρχή υπηρέτη της κυβερνητικής πολιτικής ή μια αρχή που την επόμενη ημέρα των εκλογών θα βάλει μπροστά την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών”. Αυτό αποτελεί σύμφωνα με τον υποψήφιο δήμαρχο Πλατανιά, με τον συνδυασμό της Λαϊκής Συσπείρωσης, το ερώτημα στο οποίο θα πρέπει να απαντήσουν οι δημότες πριν ρίξουν την ψήφο στην κάλπη.

Σε πολιτική εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε απόψε στον Ταυρωνίτη, παρουσιάστηκαν οι 70 πρώτοι υποψήφιοι σύμβουλοι που κατεβαίνουν στις εκλογές με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης για τον δήμο Πλατανιά. Τις επόμενες ημέρες μάλιστα θα παρουσιαστούν και οι υπόλοιποι (Δείτε τη λίστα με τα ονόματα των 70 πρώτων υποψηφίων στο τέλος του κειμένου). Ο κ. Ανθούσης χαρακτήρισε ανανεωμένο και ενδυναμωμένο το ψηφοδέλτιο και ανέφερε πως τις επόμενες ημέρες θα παρουσιαστούν και οι υπόλοιποι υποψήφιοι που θα στελεχώσουν τον συνδυασμό.

Όπως δήλωσε ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου στον Πλατανιά, Δημήτρης Ανθούσης:

“Ο αριθμός είναι τέτοιος που σηματοδοτεί το μήνυμα της ελπίδας, της προοπτικής, του αγώνα. Πλησιάζουμε τον τριψήφιο αριθμό υποψηφίων για πρώτη φορά κάτι που μας κάνει να αισιοδοξούμε ότι η Λαϊκή Συσπείρωση Πλατανιά θα είναι η επιλογή που θα κάνει τη διαφορά, θα είναι η έκπληξη των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Από τους πρώτους 70 υποψηφίους άξιο αναφοράς είναι ότι οι 34 σηματοδοτούν την ανανέωση καθώς είναι πρόσωπα καινούρια σε σχέση με το ψηφοδέλτιο του 2014. Επίσης, από αυτούς τους 70 οι 26 είναι κάτω των 40 ετών και οι 21 μέλη μαχικών φορέων του εργατικού λαϊκού κινήματος, πολιτιστικών συλλόγων κλπ.

Το μήνυμα της πλατιάς συσπείρωσης δυνάμεων με το ψηφοδέλτιο της Λαϊκής Συσπείρωσης που στηρίζεται από το ΚΚΕ – στο οποίο συμμετέχουν και άνθρωποι από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους που μπορεί να διαφωνούμε σε μερικά σημεία αλλά συμφωνούμε ότι πρέπει να συστρατευτούμε στην προσπάθεια για αλλαγή κόντρα στο πολιτικό κατεστημένο – θα φτάσει απ’ άκρη εις άκρη του δήμου Πλατανιά και νομίζω ότι το κλίμα ενδυνάμωσης και εμφανούς ανόδου της Λαϊκής Συσπείρωσης θα ειναι τέτοιο που θα εκφραστεί και στην κάλπη.

Το δίλημμα που πρέπει να απασχολήσει του εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα και τους κατοίκους της περιοχής είναι: Τι δήμαρχο, τι δημοτική αρχή, τι δημοτικό συμβούλιο θέλουν; Θέλουν δήμαρχο και Δ.Σ. υπηρέτη της κυβερνητικής πολιτικής, τροχονόμο των εργολάβων και των εργολαβιών ή δήμαρχο και δημοτική αρχή που θα βάλει την επόμενη μέρα των εκλογών μπροστά την ικανοποίηση των λαϊκών αναγκών; Μπορούμε να πούμε πολλά και για τις πρόσφατες καταστροφές και για την 9χρονη θητεία της δημοτικής αρχής που χαρακτηρίζεται από τις πιστές υπηρεσίες που παρείχε στην εκάστοτε κυβέρνηση. Νομίζω ότι στις 26 του μήνα θα πρέπει να στείλουμε στο χρονοντούλαπο της ιστορίας το πολιτικό κατεστημένο” κατέληξε ο κ. Ανθούσης

Στην εκδήλωση ομιλητής ήταν επίσης και το Μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ, γραμματέας της ΕΠ Κρήτης και υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ, Σάββας Βασιλειάδης ο οποίος είπε ότι οι πολίτες δεν πρέπει να παρασυρθούν από τα όμορφα λόγια που θα ακουστούν προεκλογικά και τα ψευτοδιλήμματα.

Όπως ανέφερε ο κ. Βασιλειάδης:

“Είναι μια εκδήλωση σε μια περιοχή που έχει πληγεί από τις πρόσφατες καταστροφές και αυτό θα πρέπει να είναι ένα βασικό κριτήριο ψήφου που πρέπει να σκεφτούν οι κάτοικοι, ιδίως οι εργαζόμενοι, ιο φτωχοί αγρότες που είχαν τις μεγαλύτερες καταστροφές στις περιουσίες τους. Ευελπιστούμε ότι και από εδώ, από τον Πλατανιά θα εκφραστεί ισχυρό μήνυμα ισχυροποίησης του ΚΚΕ και της Λαϊκής Συσπείρωσης στις εκλογές, γιατί αυτή θα είναι η πιο καθαρή απάντηση του λαού απέναντι στην αντιλαϊκή πολιτική που εκφράζεται σε όλα τα επίπεδα ξεκινώντας από την Ε.Ε, τις κυβερνήσεις, φτάνοντας στις περιφέρειες και τους δήμους, μια πολιτική φορομπηχτική, τσακίσματος των εργασιακών δικαιωμάτων, των μορφωτικών δικαιωμάτων, των δικαιωμάτων στην υγεία και σε όλους τους τομείς, των βασικών αναγκών του λαού που δεν καλύπτονται πλέον από αυτήν.

Επομένως, για να μην έχουμε μια από τα ίδια, ανεξάρτητα από τα όμορφα λόγια που θα ακούσουμε προεκλογικά και τα ψευτοδιλήμματα που θα δυναμώσουν με στόχο να εγκλωβίσουν τη λαϊκή δυσαρέσκεια, η μόνη λύση είναι να ισχυροποιηθεί το ΚΚΕ που είναι ένα καθαρό, σταθερό κόμμα στο πλευρώ των εργαζομένων και των αγώνων τους, που την επόμενη ημέρα θα ενισχύσει την πάλη για πλήρη και σταθερή δουλειά για μείωση της φορολογίας, ενάντια στους πλειστηριασμούς και θα στηρίξει το εισόδημα των εργαζομένων.”

Δείτε τη λίστα με τους 70 πρώτους υποψηφίους της Λαϊκής Συσπείρωσης στον δήμο Πλατανιά

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook