Αλλαγές και στα δρομολόγια του ΚΤΕΛ - Δείτε τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και την τροποποίηση των δρομολογίων των λεωφορείων

Λόγω διεξαγωγής αγώνα δρόμου του «4ου Μαραθώνιου Κρήτης», σήμερα Κυριακή στα Χανιά, θα πραγματοποιηθούν προσωρινές διακοπές της κυκλοφορίας των οχημάτων από την τροχαία,  ενώ το αστικό ΚΤΕΛ Χανίων, ανακοίνωσε τροποποίηση των δρομολογίων του.

Κεντρικοί δρόμοι των Χανίων αλλά και η Παλαιά Εθνική Οδός Χανίων - Κισσάμου, είναι κλειστοί από το πρωί για την ασφαλή διεξαγωγή του αγώνα. Ωστόσο, ήδη στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολίτες εκφράζουν την αγανάκτησή τους για την ημέρα διεξαγωγής του Μαραθωνίου, καθώς σήμερα Κυριακή των Βαϊων, τα καταστήματα λειτουργούν από τις 11 το πρωί μέχρι τις 18:00 το απόγευμα και οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις δυσκολεύουν την προσβασιμότητα σε αυτά.

Ποιοι δρόμοι κλείνουν

Όσον αφορά, αυτές καθ'αυτές τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που ανακοίνωσε η τοπική ΕΛ.ΑΣ, από σήμερα το πρωί δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων ως εξής: 

• από την 07.00 ώρα της Κυριακής 21.04.2019 έως και την 16.00 ώρα της ίδιας ημέρας, στην διαδρομή του Μαραθώνιου ήτοι από την Πλατεία Δημοτικής Αγοράς -Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων- Ακτή Κουντουριώτη – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή– Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού –Παλιά Εθνική Οδό Χανίων - Κισσάμου για 16.800μ και περίπου στο ύψος Στρατιωτικού Αεροδρόμιου Μάλεμε, πραγματοποιείται αναστροφή των δρομέων - και η διαδρομή συνεχίζεται για περίπου 16.800μ παραλιακά επί της Παλαιάς Εθνικής οδού Κισσάμου- Χανίων μέσω της γέφυρας Κλαδισού, συνεχίζει στην Κισσάμου - Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού - Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου –Ελ. Βενιζέλου, – Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου –Δημοτική Αγορά Χανίων (Τερματισμός).  

• από την 07.00 ώρα της Κυριακής 21.04.2019 έως και την 16.00 της ίδιας ημέρας  στην πόλη των Χανίων για τις διαδρομές των 10 χλμ, 5 χλμ & 2,5 χλμ στις οδούς και στις παρόδους που συμπεριλαμβάνονται και περικλείονται από τις παρακάτω οδούς: Δημοτική Αγορά- Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων – Ακτή Κανάρη –Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού  Χανίων - Κισάμου για 1000μ και περίπου στο ύψος της περιοχής μακρύς Τοίχος, πραγματοποιείται αναστροφή και ενώ συνεχίζει στην Παλαιά Εθνική οδό Κισσάμου -Χανίων, συνεχίζει μέσω του κόμβου Κλαδισσου στην Κισσάμου– δεξιά στην οδό Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου - Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

Η κυκλοφορία προς Κίσσαμο και αντιστρόφως θα εκτρέπεται στην Νέα Εθνική οδό Χανίων -Κισσάμου από τον κόμβο του ΒΙΟΠΑ ΣΟΥΔΑΣ και τον κόμβο του  Ταυρωνίτη  αντίστοιχα.

Ειδικότερα όσοι κατευθύνονται από την περιοχή του Ακρωτηρίου προς Κίσσαμο –Πλατανιά κ.λ.π. η κυκλοφορία των οχημάτων  θα εκτρέπεται  από το κόμβο στο ύψος του κοσμικού Κέντρου «ΝΥΚΤΕΡΙΔΑ» στον Βλητέ Σούδας –κόμβος ΒΙΟΠΑ –Νέα Εθνική Οδό Χανίων-Κισσάμου και περιμετρικά της πόλης των Χανίων, η κυκλοφορία θα εκτρέπεται από την συμβολή της οδού Ακρωτηρίου με την οδό Εθνικής Αντίστασης και από το τέλος της οδού Ακρωτηρίου (περιοχή-θέση «ΧΟΝΟΛΟΥΛΟΥ») .

Η κυκλοφορία των οχημάτων από Ρέθυμνο και  περιοχών του Δήμου Αποκορώνου προς τους Δήμους Κισσάμου-Πλατανιά –Ανατολικού Σελίνου και Καντάνου  θα πραγματοποιείται μέσω της Νέας Εθνικής Οδού Χανίων-Κισσάμου και περιμετρικά της πόλης των Χανίων,  από την Λεωφόρο Μουρνιών στην συμβολή της με την οδό Αναγνώστου Γογονή δεξιά και αριστερά επί της οδού Αν. Γογονή. 

Αλλαγή δρομολογίων του αστικού ΚΤΕΛ

Όπως ανακοίνωσε το Αστικτό ΚΤΕΛ Χανίων, τα μόνα δρομολόγια που θα εκτελούνται από τις 06:00 έως τις 14:30 θα είναι:

1. Νο13 (Σούδα) και
2. Νο24 (Μουρνιές - Νοσοκομείο) και θα έχουν αφετηρία την οδό Ζυμβρακάκηδων (αφετηρία Νοσοκομείου).

Η επιστροφή θα γίνεται από τις οδούς Γογονή – Θερίσσου (ΒΙΟΧΥΜ) - Π. Κελαιδή - Κυδωνίας - Ζυμβρακάκηδων.

Μετά την ολοκλήρωση του 4 ου Μαραθωνίου Κρήτης, περίπου στις 14:30, όλα τα δρομολόγια θα εκτελούνται κανονικά.