Επίσημες πληροφορίες κάνουν λόγο για  158 επιβεβαιωμένους θανάτους και 400 τραυματίες από τις φονικές εκρήξεις σε τρεις εκκλησίες και τρία ξενοδοχεία

Δραματικά αυξήθηκε ο τραγικός απολογισμός του μπαράζ βομβιστικών επιθέσεων στη Σρι Λάνκα, που έβαψε με αίμα το Πάσχα των Καθολικών.

Τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν πλέον λόγο για 158 επιβεβαιωμένους νεκρούς από τις εκρήξεις που σημειώθηκαν σε τρεις χριστιανικές εκκλησίες, όπου εορταζόταν το Πάσχα και σε τρία ξενοδοχεία στη Σρι Λάνκα. Μεταξύ των νεκρών είναι και 35 ξένοι υπήκοοι.

Παράλληλα σε τουλάχιστον 400 υπολογίζονται οι τραυματίες, που έχουν μεταφερθεί μαζικά σε νοσοκομεία, τονίζουν οι αρμόδιες αρχές. Υπενθυμίζεται ότι οι εκρήξεις στις έξι διαφορετικές τοποθεσίες έγιναν ανήμερα του εορτασμού του Πάσχα των Καθολικών.

Δύο εκρήξεις σημειώθηκαν στις εκκλησίες του Αγίου Αντωνίου στο Κολόμπο και του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο, μία πόλη βορείως της πρωτεύουσας. 

Από την έκρηξη στον Άγιο Αντώνιο, τουλάχιστον 160 τραυματίες διακομίσθηκαν σε νοσοκομεία του Κολόμπο, τόνισαν υπεύθυνοί τους.

Βίντεο σοκ από ένα από τα σημεία των επιθέσεων

Μια από τις εκκλησίες οι οποίες επλήγησαν βρίσκεται στο Νεγκόμπο, βόρεια της πρωτεύουσας.

 

«Επίθεση εναντίον της εκκλησίας μας, παρακαλούμε ελάτε να μας βοηθήσετε εάν βρίσκονταν εδώ μέλη της οικογένειάς σας», διαβάζει κανείς σε μήνυμα στα αγγλικά που αναρτήθηκε στη σελίδα της στο Facebook η εκκλησία του Αγίου Σεβαστιανού στο Νεγκόμπο.

ΑΠΕ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook