Μετά από περίπου 3 ώρες τερμάτισαν οι πρώτοι σε άνδρες και γυναίκες της μεγάλης διαδρομής των 42 χλμ και με την 8η καλύτερη επίδοση στις γυναίκες πανελλαδικά – Δρομείς όλων των ηλικιών ακόμα και απ’το εξωτερικό στα Χανιά “ξεχύθηκαν” σαν κύμα στους δρόμους

Τελευταία ενημέρωση: 13:49

Με συμμετοχή ρεκόρ πάνω από 4000 εγγεγραμμένων δρομέων, ανδρών και γυναικών, όλων των ηλικιών, από όλη την Κρήτη και το εξωτερικό και με σημαντικές επιδόσεις, ξεκίνησε σήμερα το πρωί και ολοκληρώθηκε νωρίς το μεσημέρι, ο 4ος Μαραθώνιος Κρήτης.

Στις 08:00 έγινε η εκκίνηση για την μεγάλη διαδρομή των 42 χλμ, ο οποιος είναι αφιερωμένος στη μνήμη του Μακαριστού Μητροπολίτη Κισάμου και Σελίνου, Ειρηναίου Γαλανάκη. Πάνω από 300 δρομείς συμμετείχαν στον Μαραθώνιο, ενώ μετά από περίπου τρεις ώρες τερμάτισαν οι πρώτοι δρομείς.

Στους άνδρες, πρώτος έκοψε το νήμα του 4ου Μαραθωνίου Κρήτης (42.195 χλμ.) ο νικητής των δύο πρώτων διοργανώσεων,  ο Μανώλης  Σηφάκης με χρόνο 2 ώρες, 44 λεπτά και 08 δευτερόλεπτα!

Στις γυναίκες πρώτη τερμάτισε με κορυφαία επίδοση, η Ειρήνη Πευκιανάκη. Η Ηρακλειώτισσα μαραθωνοδρόμος, που πέρυσι τερμάτισε στην τρίτη θέση, φέτος επανήλθε δριμύτερη, πραγματοποιώντας την 8η καλύτερη επίδοση στις γυναίκες πανελλαδικά, με χρόνο. 3 ώρες, 11 λεπτά και 33 δευτερόλεπτα!

Παράλληλα με τον Μαραθώνιο διεξήχθησαν οι αγώνες των 10 χλμ., που είναι αφιερωμένοι στον Σμηναγό Ηλιάκη, με τις συμμετοχές και εδώ να ξεπερνούν κάθε προσδοκία, φτάνοντας τις 1200.

Πρώτος & πρώτη έκοψαν το νήμα των 10 χλμ. στους άντρες ο Αντώνης Κωστάκης με χρόνο 34:57 & στις γυναίκες η Murphy Julie με χρόνο 40:44!

(η απονομή μεταλλίων στις τρεις πρώτες δρομείς των 10 χλμ)

(από την απονομή των μεταλλίων στους τρεις πρώτους δρομείς των 10χλμ)

Στον αγώνα δρόμου των 10χλμ  έλαβε μέρος ομάδα από τον Σύλλογο Ορίζοντα, που τερμάτισε “σύσσωμη”, αποσπώντας το χειροκρότημα των παρευρισκόμενων.

Η εκκίνηση για τον αγώνα των 5χλμ., έγινε στις 12 με ρεκόρ συμμετοχών, καθώς πάνω από 2500 δρομείς, “ξεχύθηκαν” σαν κυμα στους δρόμους. Το “σύνθημα” για την έναρξη του αγώνα έδωσαν Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης και ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας

Πρώτος στην κατηγορία των ανδρών τερμάτισε ο Μανώλης Βαρδάκης με χρόνο 16,47 και στην κατηγορία των γυναικών η Αδαμαντία Λεμονοτζόγλου που τερμάτισε με χρονο 19,54 

Στη 1 ξεκίνησε και ο αγώνας δρόμου κοινωνικής προσφοράς των 2,5 χλμ για αρχάριους δρομείς όλων των ηλικιών.

Στον τερματισμό, εκτός από τα αναμνηστικά μετάλλεια, στους δρομείς προσφέρονταν φρούτα, νερό και χυμοί

Η διαδρομή του Μαραθώνιου Δρόμου περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων- Ακτή Κουντουριώτη – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει παραλιακά επί της ΠΕΟ Χανίων – Κισάμου για 16.800μ και περίπου στο ύψος μετά το Ιστορικό Μάλεμε πραγματοποιείται αναστροφή των δρομέων – και η διαδρομή συνεχίζεται για περίπου 16.800μ παραλιακά επί της ΠΕΟ Κισσάμου Χανίων – μέσω της γέφυρας Κλαδισού συνεχίζει στην ΠΕ Κισσάμου Χανίων – δεξιά στην Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, – Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων. 

Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 10 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Χάληδων – Ακτή Κανάρη – Ακτή Παπανικολή – Σελίνου – Γεωργακάκηδων – Γέφυρα Κλαδισού – η διαδρομή συνεχίζει επί της ΠΕΟ Χανίων – Κισάμου για 1000μ και περίπου στο ύψος της περιοχής μακρύς Τοίχος, πραγματοποιείται αναστροφή και ενώ συνεχίζει στην ΠΕ Κισσάμου Χανίων, συνεχίζει μέσω του κόμβου Κλαδισσου στην ΠΕ Κισσάμου Χανίων – δεξιά στην οδό Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου, Πλ. Σοφοκλή Βενιζέλου – Τερματισμός μπροστά στη Δημοτική Αγορά Χανίων.

Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 5 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Σκαλίδη – επί της ΠΕ Χανίων Κισσάμου – αριστερά Μάρκου Μπότσαρη – Σολωμού – Σφακιανάκη – περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας – Ηρώων Πολυτεχνείου – αριστερά Ελ. Βενιζέλου – Τερματισμός.

Η διαδρομή του αγώνα Δρόμου των 2,5 χλμ. περιλαμβάνει τις οδούς: Γ. Χατζημιχάλη – Σκαλίδη – αριστερά Κυδωνίας – Σολωμού – αριστερά Στρ. Τζανακάκη – αμέσως δεξιά την Βαλαωρίτου – αριστερά Αν. Παπανδρέου – αριστερά Νικηφόρου Φωκά – Τερματισμός.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook