Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το εκπαιδευτικό τριήμερο στο Λουτρό Χανίων στην περιοχή των Σφακίων.

Η ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Αιγάλεω, καλεσμένη της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Χανίων και χάρις στην ευγενική χορηγία της ΑΝΕΚ και Bluestar Lines, μετέβη με δύναμη 28 εθελοντών και τριων οχημάτων καθώς και ενός trailer για την μεταφορά εξοπλισμού, για τρεις ημέρες στο πανέμορφο και απομονωμένο χωριό Λουτρό, όπου σκοπός της ήταν να παρέχει εκπαίδευση στους κατοίκους της περιοχής πάνω σε θέματα παροχής Α΄ βοηθειών, καθώς η περιοχή υποφέρει από το γεγονός οτι δεν προσφέρεται άμεση πρόσβαση σε εξειδικευμένη ιατρική βοήθεια σε περιπτώσεις εκτάκτου ανάγκης.

Παράλληλα, δόθηκε η ευκαιρία να εκπαιδευτούν και τα μέλη των ομάδων της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α., σε ένα ιδιαίτερο μορφολογικά έδαφος.

Η φιλοξενία του ξενοδοχείου Porto Loutro on the hill ήταν χορηγία της κας Σοφίας Ανδρουλακάκη η οποία, μαζί με το φιλόξενο προσωπικό της, υποδέχτηκε με θέρμη τους εθελοντές, καλύπτοντας κάθε ανάγκη τους.

Στο εκπαιδευτικό μέρος του τριημέρου, οι Επίλεκτοι ανταπεξήλθαν με το καλύτερο τρόπο σε ασκήσεις έρευνας και διάσωσης σε φυσικό πεδίο , με έναρξη στις 03:00 το ξημέρωμα του Σαββάτου, ενώ αργότερα την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκε και μια εντυπωσιακή και άκρως διδακτική άσκηση ορεινής διάσωσης, στους απόκρυμνους γκρεμούς πλησίον του χωριού.

Τα σενάρια περιελάμβαναν έρευνα σε δύσβατες, βραχώδεις περιοχές και μεταφορά θυμάτων τεχνικής διάσωσης με σχοινιά πάνω από τη θάλασσα.

Στο εκπαιδευτικό τριήμερο, πλην του Αιγάλεω, έλαβαν μέρος εθελοντές από τα παραρτήματα της ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Χανίων, Φθιώτιδας και Λοκρίδας. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε την ΕΠ.ΟΜ.Ε.Α. Χανίων για την οργάνωση και για τις πολύ όμορφες στιγμές που προσέφερε στην αποστολή, ακόμη και εκτός των εκπαιδευτικών ωρών.

Το μαγικό αποτέλεσμα των αποστολών αυτών, σηματοδοτεί το δέσιμο μεταξύ των εθελοντών και επιφυλάσσει την άψογη συνεργασία τους σε καταστάσεις κρίσης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook