Ενώ οι Αρχές αναζητούσαν τις εξαφανισμένες γυναίκες, ο 35χρονος αναρτούσε στα social media φωτογραφίες από τα τοπία που πετούσε τα πτώματα – Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της 6χρονης – Θα συνεχιστούν αύριο

Ανατριχίλα προκαλούν οι ολοένα και περισσότερες λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας στην υπόθεση δολοφονίας της 38χρονης Marry Rose από τις Φιλιππίνες και της 6χρονης κόρης της από αξιωματικό του Κυπριακού στρατού.

Νωρίτερα ο δράστης που πρόσφατα προήχθη σε λοχαγό ομολόγησε πως σκότωσε και τη γυναίκα το πτώμα της οποία βρέθηκε χθες στο Μεταλλείο Μιτσερού.

 Πρόκειται για την Arian Palanas Lozano 28 ετών από τις Φιλιππίνες.

Στα όσα σοκαριστικά έρχονται στο φως από τη δράση του 35χρονου λοχαγού, έρχονται να προστεθούν και άλλες πτυχές που σοκάρουν!

Όπως το γεγονός ότι σε προφίλ που διατηρούσε τόσο στο facebook όσο και σε άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αναρτούσε, φωτογραφίες από τις περιοχές που έριχνε τα νεκρά πτώματα του με σκοπό να τα εξαφανίσει. 

Κάποιες εξ αυτών μάλιστα σε ημερομηνίες μετά τη διάπραξη των αδικημάτων, που όπως ακούστηκε ενώπιον του Δικαστηρίου προσδιορίζονται μεταξύ 23.7.2018 και 20.3.2019.

Στις πιο κάτω φωτογραφίες απεικονίζονται η Λίμνη Μεμί όπου η Αστυνομία ψάχνει τη σορό της μικρούλας Sierra καθώς και το φρεάτιο της φρίκης στο Μιτσερό, από το οποίο ανασύρθηκαν τα πτώματα.

Το γεγονός αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο και από τους ανακριτές της υπόθεσης, όπως ακούστηκε και ενώπιον του Δικαστηρίου Λευκωσίας, κατά την πρώτη προσαγωγή του υπόπτου την Παρασκευή.

Δείτε τις φωτογραφίες που αναρτούσε: 

Τέλος οι έρευνες για σήμερα – Άκαρπες οι έρευνες για τον εντοπισμό της σορού της 6χρονης

Ο διευθυντής της κυπριακής πυροσβεστικής Μάρκος Τράγκολας ανέφερε πως διακόπτονται για σήμερα οι έρευνες που γίνονται σε συνεργασία με ιδιωτική εταιρεία η οποία διαθέτει ειδικές κάμερες για χρήση στο νερό. 

Η έρευνα, σημείωσε, είναι δύσκολη λόγω κατασκευαστικών και άλλων εμποδίων εντός του φρεατίου του μεταλλείου. 

Ακόμη σημείωσε πως γίνεται ότι είναι ανθρωπίνως δυνατόν, λαμβάνοντας υπόψη και την ασφάλεια του προσωπικού λόγω των κινδύνων που υπάρχουν στο συγκεκριμένο χώρο. Οι έρευνες θα συνεχιστούν και αύριο.

Παράλληλα άκαρπες ήταν οι προσπάθειες των Αρχών για την εύρεση της σορού της  6χρονης Sierra Graze Seucaliuc, η οποία δολοφονήθηκε μαζί με την μητέρα της τον Μάϊο του 2018, από τον 35χρονο Κύπριο λοχαγό, ο οποίος παραδέχθηκε την διάπραξη του διπλού φόνου.

Ο λοχαγός αναφερόμενος κατά την ανάκριση στην 6χρονη είπε ότι την είχε τυλίξει με σεντόνι και είχε βάλει και πέτρες πριν τη πετάξει στο φράγμα.

O 35χρονος αξιωματικός μεταφέρθηκε στο φράγμα Ξυλιάτου για να υποδείξει το ακριβές σημείο που πέταξε το πτώμα της 6χρονης. 

Στο φράγμα βρίσκονται δύτες και χρησιμοποιούνται υποβρύχιες κάμερες. Υποστήριξε πως όταν πέταξε το πτώμα, αυτό έμπλεξε σε κάποια κλαδιά και αναγκάστηκε να το σπρώξει πιο μέσα.

Διαμαρτυρία και προσευχές από Φιλιππινέζες οικιακές βοηθούς στη Λευκωσία

Στη Λευκωσία, οικιακές βοηθοί και εργαζόμενες σε άλλους κλάδους από τις Φιλιππίνες και άλλες χώρες πραγματοποίησαν εκδήλωση μνήμης για τις δύο γυναίκες που βρέθηκαν δολοφονημένες στο μεταλλείο Μιτσερό. 

Σήμερα, Πάσχα των Καθολικών προσευχήθηκαν στην καθολική εκκλησία της Λευκωσίας και στη συνέχεια έκαναν σιωπηρή εκδήλωση στον δημόσιο κήπο. 

Το δεύτερο πτώμα

Χθες, εκπαιδευμένοι άνδρες της ΕΜΑΚ (Ειδική Μονάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών), κάνοντας έρευνα στο φρεάτιο βάθους 130 μέτρων όπου είχε βρεθεί το πτώμα της 38χρονης Mary Rose εντόπισαν, ακόμα ένα πτώμα γυναίκας το οποίο κατάφεραν να βγάλουν στην επιφάνεια. Το άψυχο σώμα της γυναίκας ήταν γυμνό και τα χέρια της δεμένα, με τον ίδιο τρόπο που είχαν δεθεί και τα άκρα της 38χρονης από της Φιλιππίνες. 

Η αυτοψία που διενεργήθηκε από τους ιατροδικαστές Σοφοκλή Σοφοκλέους και Νικόλα Χαραλάμπους, οδηγεί στην εκτίμηση ότι πρόκειται για νεαρή γυναίκα, ασιατικής καταγωγής και ενδεχομένως να βρίσκεται στον κατάλογο των γυναικών που έχουν δηλωθεί ως εξαφανισθείσες τα τελευταία χρόνια. 

Το πτώμα ήταν σε κατάσταση σαπωνοποίησης. Σήμερα αναμένεται να γίνει νεκροτομή για να διαπιστωθούν (αν είναι εφικτό) τα αίτια του θανάτου. Από τις πρώτες εκτιμήσεις και λόγω της απουσίας εμφανών εξωτερικών τραυμάτων, πιστεύεται ότι και αυτή η γυναίκα στραγγαλίστηκε και στη συνέχεια το πτώμα της πετάχτηκε στο φρεάτιο για να εξαφανιστούν τα ίχνη του εγκλήματος.

Και άλλα πτώματα

Η χθεσινή έρευνα, με τις υποβρύχιες κάμερες και τους αυτοδύτες της ΕΜΑΚ, προκάλεσε τρόμο καθώς προέκυψαν ενδείξεις για την ύπαρξη ακόμα δύο πτωμάτων στο ίδιο φρεάτιο. Έγκυρη αστυνομική πηγή ανέφερε στο protothema.gr, ότι θα πρέπει να θεωρείται σίγουρο ότι υπάρχει ένα τουλάχιστον πτώμα και ίσως και δεύτερο, χωρίς να αποκλείεται, σε σημεία που ακόμα δεν έχουν ερευνηθεί, να υπάρχουν και άλλα πτώματα. 

Φήμες ανέφεραν πως ίσως υπάρχει και πτώμα ενός άνδρα, αλλά δεν υπάρχει καμία επίσημη επιβεβαίωση για κάτι τέτοιο.

Η έρευνα στο φρεάτιο είναι ιδιαιτέρως δύσκολη καθώς αυτό είναι γεμάτο με νερό βάθους 100 μέτρων και ο όγκος του υπολογίζεται στο 1 εκ κυβικά μέτρα. Παράλληλα στον πυθμένα του φρεατίου υπάρχουν πολλές υπόγειες σήραγγες οι οποίες επίσης είναι γεμάτες νερό το οποίο προέρχεται από υπόγεια ύδατα και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να γίνει άντληση. Ακόμα και αν αυτό ήταν εφικτό ο κίνδυνος κατάρρευση των γαλαριών του μεταλλείου θα αποτελούσε τεράστιο πλήγμα στις ελπίδες για ανεύρεση στοιχείων. Για τον λόγο αυτό αποφασίστηκε όπως η έρευνα γίνει με τεχνικά μέσα (κάμερες) αν και η λάσπη δυσκολεύει την επιχείρηση.

Κατά συρροή δολοφόνος;

Ο τρόπος που ήταν δεμένο και το δεύτερο πτώμα δημιουργεί εύλογες υποψίες στην αστυνομία, ως προς τον δράστη.  Για τον λόγο αυτό οι ανακριτές συνεχίζουν να ασκούν πίεση ώστε να αποκαλύψει και άλλες εγκληματικές ενέργειες. Ο λοχαγός περιγράφεται ως κλειστός χαρακτήρας χωρίς να έχουν καταγραφεί κρούσματα παραβατικής συμπεριφοράς. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook