Μέσω ΒΟΑΚ και πάλι η κυκλοφορία των οχημάτων  – Η αποξήλωση της γέφυρας Μπέλεϋ μετατίθεται για τις 5 με 6 Μαίου, λόγω άδειας τεχνικών του στρατού για το Πάσχα – Βίντεο από τις εργασίες

Τελευταία ενημέρωση: 11:20 Η διακοπή της κυκλοφορίας μετατίθεται για τις 5 με 6 Μαίου, λόγω άδειας τεχνικών του στρατού για το Πάσχα

Στην τελική ευθεία εισέρχεται το έργο αποκατάστασης της γέφυρας του Πλατανιά, στο σημείο της παλαιάς οδού Χανίων – Κισάμου, στον Ιάρδανο ποταμό, το οποιο αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τα μέσα Μαϊου.

Ωστόσο, για να μπει το έργο στην τελική φάση, απαιτείται η αποξήλωση της γέφυρας Μπέλεϋ που τοποθετήθηκε προσωρινά από μηχανικούς του στρατού με αποτέλεσμα η κυκλοφορία των οχημάτων από τη γέφυρα να διακοπεί και να γίνεται μέσω ΒΟΑΚ. Η διακοπή της κυκλοφορίας θα ισχύσει για περίπου δύο εβδομάδες, όσο δηλαδή και το διάστημα που απαιτείται για την πλήρη αποκατάσταση της γέφυρας που κατέρρευσε τον Φεβρουάριο.

Στις 5 ή 6 Μαϊου, αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες αποξήλωσης της γέφυρας Μπέλεϋ, οπότε και θα διακοπεί η κυκλοφορία από το σημείο ενώ υπενθυμίζεται οτι η αφαιρεθείσα γέφυρα θα τοποθετηθεί στη συνέχεια στον Αλικιανό

(βίντεο του Στέλιου Αποστολάκη από εργασίες στη βάση της γέφυρας)

Ο Προϊστάμενος του Τμήματος Συγκοινωνιακών Έργων της Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Ψαρουδάκης, τόνισε οτι η “νέα” γέφυρα του Πλατανιά αναμένεται να δοθεί στην κυκλοφορία στα μέσα Μαϊου, ενώ εμφανίστηκε ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την μέχρι τώρα πορεία των εργασιών που όπως είπε έγιναν σε συντομότερο χρονικό διάστημα από οτι αρχικά υπολογίζονταν.

Την μεθεπόμενη εβδομάδα, μετά την αποξήλωση της στρατιωτικής γέφυρας στον Πλατανιά, θα πραγματοποιηθούν εργασίες για την κατασκευή του μεταβατικού επιχώματος που είχε καταστραφεί στη θεομηνία του Φεβρουαρίου, και θα ακολουθήσει η οδοστρωσία, τα ασφαλτικά, η πεζοδρόμηση, διαγράμμιση και τελικώς η παράδοση της γέφυρας στην κυκλοφορία.

Στον αντίποδα, στον Αλικιανό οι προπαρασκευαστικές εργασίες για την τοποθέτηση στρατιωτικής γέφυρας, δεν γίνονται απρόσκοπτα και με τον γρήγορο ρυθμό που έγιναν στον Πλατανιά, καθώς πέρα από τις τεχνικές δυσκολίες του έργου, υπήρξε εμπλοκή από κατοίκους, ιδιοκτήτες οικοπέδων στο σημείο που γίνεται οδοστρωσία, οι οποιοι δεν παραχωρούσαν τμήματα των περιουσιών τους για να “ανοίξει” ο δρόμος που θα οδηγεί στην γέφυρα Μπέλεϋ. Σύμφωνα με πληροφορίες του Flashnews.gr, το θέμα αναμένεται να λυθεί τις επόμενες ημέρες και οι εργασίες εκτελούνται κανονικά.

(από τις εργασίες οδοστρωσίας στον Αλικιανό στη θέση “Μέσα Βλάτος”)

 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook