Εθιμοτυπική επίσκεψη πραγματοποίησε την Δευτέρα 22 Απριλίου 2019, στα γραφεία του Επιμελητηρίου Ρεθύμνης, στο Ρέθυμνο, ο Σύμβουλος της Πρεσβείας του Μπαγκλαντές στην Αθήνα κ. Mohammad Khaled, στα πλαίσια περιοδείας του στην Κρήτη.

Τον κ. Mohammad Khaled υποδέχθηκε στα γραφεία του Επιμελητηρίου ο Γενικός του Γραμματέας, κ. Ευάγγ. Μανιουδάκης.

Η συζήτηση που ακολούθησε, επικεντρώθηκε σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος ανάπτυξης επιχειρηματικών σχέσεων και δράσεων σε τομείς, όπως ο τουρισμός και οι επενδύσεις στο Μπαγκλαντές.

Ο κ. Mohammad Khaled, αφού εξήρε την ελκυστικότητα του Ρεθύμνου, και της Ελλάδας γενικότερα, ως παγκόσμιου τουριστικού προορισμού, ενδιαφέρθηκε για την παροχή τεχνογνωσίας σε θέματα τουριστικής εκπαίδευσης και οργάνωσης τουριστικών επιχειρήσεων στο πλαίσιο της εθνικής προσπάθειας της χώρας του για την ανάπτυξη της οικονομίας της. Επιπλέον, έδωσε ιδιαίτερη έμφαση στο ευνοϊκό κλίμα που υπάρχει αυτή τη στιγμή για ξένους επενδυτές στο Μπαγκλαντές, καθότι διατίθενται έτοιμες εγκαταστάσεις, τόσο εντός όσο και εκτός οικονομικών ζωνών, ενώ η φορολογία και η γραφειοκρατία δεν αποτελούν ιδιαίτερα προβλήματα.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook