Το Τμήμα Φιλολογίας του Πανεπιστήμιου Κρήτης διοργανώνει ερευνητικό εργαστήριο με θέμα: Αποτυπώσεις της αποστροφής στον αρχαίο κόσμο.

Οι ομιλητές, καθηγητές και ερευνητές από την Ελλάδα και την Κύπρο, θα εξετάσουν τους τρόπους με τους χρησιμοποιείται η αποστροφή σε λογοτεχνικά συμφραζόμενα της αρχαίας γραμματείας. Αμφισβητώντας την περιγραφική επάρκεια της κυριαρχίας του κάλλους στις σύγχρονες αποτιμήσεις του αρχαίου κόσμου, στο εργαστήριο θα εξεταστούν χρήσεις του συναισθήματος της αηδίας σε λογοτεχνικά είδη όπως η τραγωδία και η κωμωδία, συναφείς με την αηδία έννοιες όπως αυτή της ναυτίας και οι αποτυπώσεις της αποστροφής σε ιδεολογίες και κανονιστικά σχήματα των αρχαίων κοινωνιών. Επίσης, στο εργαστήριο θα παρουσιαστεί η ερευνητική προσπάθεια των διοργανωτών να χαρτογραφήσουν τις χρήσεις της αηδίας ή της αποστροφής στην αρχαία γραμματεία.

Δείτε το αναλυτικό πρόγραμμα εδώ

Το ερευνητικό εργαστήριο θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 4 Μαΐου 2019 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Τμήματος Φιλολογίας με ώρα έναρξης τις 10:00 το πρωί και οι εργασίες του είναι ανοικτές σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook