Με τον μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνό και με τον αντιπεριφερειάρχη Χανίων Απόστολο Βουλγαράκη συναντήθηκαν την περασμένη εβδομάδα ο υποψήφιος δήμαρχος Χανίων Ευτύχης Δαμιανάκης και υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι της Δημοτικής Κίνησης «Χανιά – Κοιτάμε μπροστά».

Στη συνάντηση με τον κ.κ. Δαμασκηνό, παρουσία του πρωτοσύγκελλου της Μητρόπολης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνού Λιονάκη, έγινε εκτενής συζήτηση για τα θέματα που απασχολούν έντονα -και- την Εκκλησία της Κρήτης το τελευταίο χρονικό διάστημα, με τον κ. Δαμιανάκη να επισημαίνει ότι η επιχειρούμενη αλλαγή, από την κυβέρνηση, του μισθολογικού καθεστώτος των κληρικών είναι μία διαδικασία απαράδεκτη, τύποις και ουσία. 

Πρόκειται για μία προσπάθεια «απελευθέρωσης», ουσιαστικά, 10.000 θέσεων για να ικανοποιηθούν αντίστοιχες προσλήψεις προεκλογικού χαρακτήρα, υπογράμμισε χαρακτηριστικά ο κ. Δαμιανάκης.

Υπενθύμισε, δε, ότι όταν και κατά το παρελθόν άλλη κυβέρνηση ανακίνησε το θέμα της διακοπής της μισθοδοσίας των κληρικών από το κράτος, ο ίδιος ανέλαβε πρωτοβουλίες, μαζί αρκετούς άλλους συναδέλφους του, στο πλαίσιο του κοινοβουλευτικού ελέγχου, και το θέμα δεν προχώρησε τελικά.

Στη συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, ο κ. Δαμιανάκης και οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι ενημερώθηκαν για την πορεία αποκατάστασης των σημαντικών ζημιών που προκάλεσαν οι θεομηνίες του περασμένου Φεβρουαρίου. Παράλληλα, ο κ. Δαμιανάκης τόνισε την ανάγκη στενής συνεργασίας του πρώτου με τον δεύτερο βαθμό Αυτοδιοίκησης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook