Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ηρακλείου με ανακοίνωση που εξέδωσε ζητάει την ενίσχυση της δύναμης του αστυνομικού τμήματος που βρίσκεται σε μια από τις πιο τουριστικές περιοχές της Κρήτης. 

Στην ανακοίνωση τους, οι Αστυνομικοί Ηρακλείου τονίζουν ότι χρειάζεται η ενίσχυση με δυναμικό καθώς ενδέχεται η δύναμη του τμήματος να είναι μικρότερη από το περσινό καλοκαίρι.

Αναλυτικά η ανακοίνωση

Το Α.Τ. ΧΕΡΣΟΝΗΣΟΥ Ηρακλείου είναι η Υπηρεσία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ηρακλείου που αστυνομεύει την περιοχή με την μεγαλύτερη συγκέντρωση τουριστών στην Ελλάδα καθώς εκατοντάδες χιλιάδες τουριστών κάθε χρόνο φιλοξενούνται στις ξενοδοχειακές μονάδες της περιοχής. 
 
Ο τουρισμός είναι το κύριο έσοδο και η ‘’ βαριά βιομηχανία’’  του τόπου μας, εξασφαλίζει χιλιάδες θέσεις εργασίας για συντοπίτες μας και όχι μόνο και είναι ΧΡΕΟΣ όλων μας να προστατεύσουμε αυτό το αγαθό. Μία αρνητική εικόνα όμως αποτρέπει του τουρίστες να επισκευθούν ξανά την Χώρα μας και μεταφέρουν αρνητικές εμπειρίες στους υπολοίπους συμπατριώτες τους που είχαν πρόθεση να το πράξουν στρέφοντάς τους σε άλλους προορισμούς εκτός Ελλάδος και η ασφάλεια είναι ένα από τα κυριότερα κίνητρα επισκεψιμότητας για τους τουριστικούς προορισμούς μετά και από τα πρόσφατα γεγονότα .

Στο νησί μας ήδη η τουριστική περίοδος από τα μέσα Απριλίου έχει ξεκινήσει και η συγκεκριμένη Υπηρεσία δεν έχει ενισχυθεί από κάποιον αστυνομικό εκτός Αστυνομικής Διεύθυνσης Ηρακλείου. Από την αναδιάρθρωση των αστυνομικών Υπηρεσιών, η νευραλγική αυτή Υπηρεσία ενισχύθηκε ελάχιστα, με αποτέλεσμα να συνεχίζει να υπολειτουργεί και οι κενές οργανικές θέσεις  να παραμένουν πολυάριθμες. Πέραν του σοβαρότατου αυτού προβλήματος, η υλικοτεχνική υποδομή σε οχήματα και εξοπλισμό δεν επαρκούν ούτε στο ελάχιστο για την εκπλήρωση των υποχρεώσεων κατά την τουριστική περίοδο, όσο για υπηρεσία καθαριότητας ούτε λόγος από την αρχή του χρόνου, όπως και στις υπόλοιπες Υπηρεσίες του Νομού άλλωστε, με τον αντίστοιχο αντίκτυπο στους τουρίστες που θα επισκευθούν την Υπηρεσία.

Πληροφορίες που έχουμε αναφέρουν ότι η αναμενόμενη ενίσχυση με αστυνομικούς εκτός Δ.Α. Ηρακλείου θα είναι μικρότερη της περυσινής (4 μόνιμοι και 2 δόκιμοι σε σχέση με το 2018 που ενισχύθηκε με 5 μόνιμους και 5 δόκιμους Αστυνομικούς) , επίσης ότι με εντολή του Αρχηγείου στο φετινό σχέδιο που εκπονείται για την αστυνόμευση της περιοχής κατά την τουριστική περίοδο , δεν συμπεριλαμβάνεται το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, παρά την άκρως επιτυχημένη παρουσία της Υπηρεσίας αυτής τα προηγούμενα χρόνια , αν και η περιοχή περιλαμβάνεται στην εδαφική της αρμοδιότητα. Απόφαση που πραγματικά θα μειώσει την αποτελεσματικότητα στην καταπολέμηση της εγκληματικότητας .         

Με την παρούσα ζητάμε την άμεση ενίσχυση της Υπηρεσίας αυτής  με ικανό αριθμό αστυνομικών- ανακριτικών υπαλλήλων εκτός Δ.Α. Ηρακλείου, τουλάχιστον σε αριθμό ίδιο με του 2018, καθώς επίσης να συμπεριληφθεί στο σχέδιο αστυνόμευσης της περιοχής και φέτος το Τμήμα Αστυνομικών Επιχειρήσεων Ηρακλείου, όπως άλλωστε εισηγήθηκε και η Δ.Α. Ηρακλείου, το οποίο από κοινού με την ομάδα ΔΙ.ΑΣ. του Τμήματος Άμεσης Δράσης Ηρακλείου, τα τελευταία χρόνια αποτελούσαν με τεράστια επιτυχία την αιχμή του δόρατος για την καταπολέμηση της εγκληματικότητας στην νευραλγική αυτή περιοχή.   

Η Κοινωνία μας απαιτεί την προστασία του κυριότερου και τελευταίου αγαθού που προσφέρει εργασία  στις οικογένειές μας, πριν είναι πολύ αργά και δημοσιεύματα δυσαρεστημένων τουριστών κατακλύσουν τον διεθνή Τύπο με ανεπιθύμητες συνέπειες. 

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook