Από φέτος το καλοκαίρι θα ισχύσει η μείωση του παραχωρούμενου χώρου στα καταστήματα κατά 25%, από 6100 τμ που είναι σήμερα στα 4.550, ενώ τον Νοέμβριο του 2019 θα γίνει η αντικατάσταση των σκιαδίων που θα εγκρίνει το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο.

Αυτό τόνισε ο δήμαρχος Χανίων Τάσος Βάμβουκας κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου για τις παρεμβάσεις στο παραλιακό μέτωπο του Κουμ Καπί, σημειώνοντας οτι η απόφαση αυτή είναι η χρυσή τομή που βρίσκεται ανάμεσα σε δύο ακραίες καταστάσεις, μεταξύ αυτού που ισχύει σήμερα και αυτό που παλαιότερα είχε εγκρινει το ΚΑΣ (στα 2.600 τμ) και ήταν περιοριστικό για την άσκηση επιχειρηματικότητας στο λιμάνι.

“Η παραχώρηση του χώρου θα ισχύσει από φέτος το καλοκαίρι, έχει καθοριστεί από το ΚΑΣ και δεν επιδέχεται καμία αμφισβήτηση. Το θέμα έχει λήξει οριστικά και μάλιστα σε λίγο διάστημα θα γίνουν και οι σχετικές διαγραμμίσεις στο Παλιό Λιμάνι”, σημείωσε ο δήμαρχος Χανίων, κάνοντας λόγο για σημαντική επιτυχία της δημοτικής αρχής που κατάφερε, σε συνεργασία με την αρχαιολογία και μετά την έγκριση από το ΚΑΣ,  την οργάνωση του παραχωρούμενου χώρου στην χερσαία λιμενική ζώνη στο Παλιό Λιμάνι των Χανίων

Η αντικατάσταση των σκιαδίων θα ξεκινήσει από τον Νοέμβριο του 2019, καθώς μέχρι τότε προβλέπεται η προστασία των αυθαίρετων κατασκευών που βρίσκονται στην χερσαία λιμενική ζώνη. Από εκεί και πέρα, τόνισε ο δήμαρχος Χανίων θα αρχίσουν να “ξηλώνονται” αυτές οι κατασκευές και να αντικαθίστανται με αυτές που θα εγκρίνει το ΚΑΣ.

Όλες αυτές οι προβλέψεις δεν στρέφονται κατά της επιχειρηματικότητας αλλά θέτουν σωστούς κανόνες στο Παλιό Λιμάνι αναβαθμίζοντας συνολικά την περιοχή, κάτι που έχουν αντιληφθεί και οι καταστηματάρχες, κατέληξε ο δήμαρχος Χανίων.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook