Τι πρέπει να προσέχουν όσοι έχουν παιδιά στο αυτοκίνητο – Τι πρέπει να προσέξουν όσοι κινούνται στον ΒΟΑΚ 

Ειδικό σχέδιο τάξης, ασφάλειας και τροχαίας έχει τεθεί σε εφαρμογή από την Αστυνομία,  για τις γιορτές.

Η Αστυνόμος Α΄ Ελένη Παπαθανασίου, σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στα γραφεία της Αστυνομίας, τόνισε ότι η Τροχαία, έχει λάβει αυξημένα μέτρα και ελέγχους τόσο στον ΒΟΑΚ, όσο και στις εισόδους και εξόδους των πόλεων, για αλκοόλ, επικίνδυνη οδήγηση και άλλες παραβάσεις.

Ήδη ενόψει Πάσχα, έχουν εντατικοποιηθεί οι έλεγχοι και οι δράσεις, για κατοχή, κατασκευή  και διακίνηση κροτίδων, βεγγαλικών αλλά και παραβατικών συμπεριφορών.

Παράλληλα, η κ. Παπαθανασίου, ανέφερε ότι και οι γονείς θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, όταν βάζουν μωρά και παιδιά μικρής ηλικίας στο αυτοκίνητο καθώς, θα πρέπει να είναι δεμένα στο ειδικό καθισματάκι.

Αναφορικά με τις κροτίδες , η Αστυνομία κρούει τον κώδωνα του κινδύνου, καθώς δεν είναι λίγες οι φορές που άνθρωποι έχουν τραυματισθεί σοβαρά ενώ έχουν χαθεί και ανθρώπινες ζωές. «Οι έλεγχοι για παιδικά αθύρματα και κροτίδες, είναι εντατικοί και οι γονείς θα πρέπει να αποτρέπουν τα παιδιά να τα χρησιμοποιούν, αλλά και τα ίδια τα παιδιά δεν θα πρέπει να βρίσκονται σε τέτοιος χώρους καύσης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook