“Περισσότερο πράσινο, νέος αστικός εξοπλισμός αλλά και ένα συντριβάνι θα αλλάξουν την εικόνα της Πλατείας Ελευθερίας”.

Αυτό τόνισαν ο Δήμαρχος Ηρακλείου Βασίλης Λαμπρινός και ο αρμόδιος Αντιδήμαρχος Γιάννης Αναστασάκης κατά την διάρκεια της συνέντευξης τύπου στην οποία παρουσιάστηκε η μελέτη ανάπλασης της Πλατείας Ελευθερίας. 

Η μελέτη θα τεθεί σε δημόσια διαβούλευση αν και ήδη η τεχνική υπηρεσία έχει ήδη πάρει τις απόψεις πολιτών και καταστηματαρχών. 

Στην εκπόνηση του νέου σχεδίου στόχος είναι να πλακοστρωθεί ο χώρος μπροστά από το ξενοδοχείο Αστόρια, το τμήμα της οδού Αβέρωφ αλλά και το ανώνυμο τμήμα. Θα υπάρξουν νέες φυτεύσεις δένδρων ειδικά στο δυτικό τμήμα όπου δεν υπάρχει τόσο πράσινο. Η πρόταση είναι να απομακρυνθούν οι έξι πυλώνες φωτισμού με αντικατάσταση τους με φωτιστικά όπως στην Λεωφόρο Δικαιοσύνης. 

Σε κεντρικό σημείο της Πλατείας Ελευθερίας θα δημιουργηθεί ένα συντριβάνι και παράλληλα ένα γλυπτό. Το καλοκαίρι θα ολοκληρωθεί η μελέτη με βάση και τις προτάσεις που θα γίνουν από τους πολίτες στο πλαίσιο της διαβούλευσης. Στόχος είναι το έργο να δημοπρατηθεί μέσα στο 2019 και στην συνέχεια να ξεκινήσει μέσα στην επόμενη χρονιά.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook