Τη διεξαγωγή έρευνας διέταξε ο Αρχηγός της Αστυνομίας για τυχόν πειθαρχικές ευθύνες

Στη διαπίστωση ότι είχε  πλήρη επίγνωση των δολοφονικών του πράξεων κατέληξε ο ψυχίατρος που εξέτασε τον serial killer της Κύπρου, τον στρατιωτικό, με το ψευδώνυμο «Ορέστης».

Σύμφωνα με όσα μεταδίδει το SigmaLive, o ύποπτος για δύο δολοφονίες γυναικών από τις Φιλιππίνες μεταφέρθηκε σε ψυχίατρο, ο οποίος διαπίστωσε ότι ο στρατιωτικός αντιλαμβάνεται ακριβώς τι έχει διαπράξει και πως είναι σε θέση να παρακολουθήσει τη δικαστική διαδικασία, που τυχόν διεξαχθεί εναντίον του.

Την ίδια ώρα οι έρευνες για την ανεύρεση θυμάτων είναι σε εξέλιξη με την νέα ρομποτική κάμερα να έχει προχωρήσει σε βάθος στο φρεάτιο του Μιτσερού. Σύμφωνα με πληροφορίες η έρευνα  αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της ημέρας.

Υπενθυμίζεται πως πρόκειται για το φρεάτιο όπου εντοπίστηκαν οι σοροί των δυο γυναικών από τις Φιλιππίνες: η πρώτη της Μαρί Ρόουζ, μητέρας της 6χρονης Σιέρα και η δεύτερη που δεν έχει ταυτοποιηθεί, αλλά εικάζεται ότι ανήκει στην 28χρονη Αριάν Παλάνας Λοζάνο. Η δεύτερη επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στη λίμνη Ξυλιάτου, όπου ο δολοφόνος ισχυρίζεται πως πέταξε το πτώμα του 6χρονου κοριτσιού. Σύμφωνα με το SigmaLive εκεί έχει καταδυθεί ειδικό, επανδρωμένο υποβρύχιο όχημα, το οποίο θα φωτίσει το βυθό και θα στέλνει, ζωντανά, δεδομένα στην επιφάνεια. Η σημερινή μέρα θεωρείται από τους εμπειρογνώμονες, που ασχολούνται με τις έρευνες και στα δύο μέτωπα, ως καθοριστική, καθώς θα φωτίσει τα μυστικά, που κρύβουν η λίμνη και το φρεάτιο.

Οι Αρχές ερευνούν ψηφιακό υλικό που ανήκει στον στρατιωτικό

Οι αστυνομικές Αρχές της Κύπρου έχουν ερευνήσει ενδελεχώς όλους τους χώρους που χρησιμοποιούσε ο 35χρονος στρατιωτικός, τόσο στο σπίτι του, όσο και στο γραφείο του στο στρατόπεδο που υπηρετούσε. Σύμφωνα με το SigmaLive, κατασχέθηκαν USB στίκ και σκληροί δίσκοι, προκειμένου να ελεγχθούν για περαιτέρω στοιχεία σχετικά με τη δράση του. Υπενθυμίζεται ότι έχουν ήδη βρεθεί ίχνη συνομιλιών που είχε με γυναίκες  ο δολοφόνος χρησιμοποιώντας τόσο το ψευδώνυμο «Ορέστης», όσο και τα κανονικά του στοιχεία. Σημειώνεται ότι δυο από τις γυναίκες με τις οποίες συνομιλούσε ως «Ορέστης» ανήκουν στη λίστα των αγνοούμενων ατόμων.

Έρευνα για πειθαρχικές ευθύνες από την Αστυνομία

Ο Αρχηγός της Αστυνομίας έχει διορίσει τριμελή επιτροπή, για τη διεξαγωγή έρευνας σε ότι αφορά τη διερεύνηση των καταγγελιών για ολιγωρία εκ μέρους της Αστυνομίας, ανέφερε σε δηλώσεις του από το Μιτσερό ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Ανδρέας Αγγελίδης.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook