Ανακοίνωσε και επίσημα ότι κατεβαίνει και πάλι υποψήφιος δήμαρχος στον δήμο Πλατανιά – Ακέραιο και χωρίς απώλειες παραμένει το ψηφοδέλτιό του – Προστίθενται 12 νέοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι

Σε απολογιστική  συνέντευξη τύπου  που έδωσε σήμερα  στο Γεράνι ο Δήμαρχος Πλατάνια,  Γιάννης Μαλανδράκης έκανε μια ανασκόπηση  των έργων και δράσεων που υλοποιήθηκαν και υλοποιούνται  σε όλο το εύρος του Δήμου, ανά άξονες.

Στο τέλος της  συνέντευξης – και προς απάντηση εύλογων ερωτημάτων – έκανε γνωστή  την πρόθεση του να είναι  εκ νέου υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά στις εκλογές της 26ης Μάιου.

Επίσης ανακοίνωσε 12 νέους υποψηφίους που έρχονται  να πλαισιώσουν το ψηφοδέλτιο της Αυτοδιοικητικής Συνεργασίας Πολιτών το οποίο συνεχίζει σύσσωμο στην εκλογική αναμέτρηση της 26ης Μάιου

Ακολουθούν τα ονόματα των 12 νέων υποψηφίων που εντάσσονται στο ψηφοδέλτιο του Γιάννη Μαλανδράκη το οποίο κατεβαίνει στις εκλογές χωρίς απώλειες.

 1. Βαρουξάκης Στυλιανός – Επιχειρηματίας
 2. Βουλγαράκης Μανούσος- Οικονομολόγος-Επιχειρηματίας -Πρόεδρος Αγροτικού Συν/σμού  Μεσκλών
 3. Δαλιεράκη Αικατερίνη-Σύμβουλος Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Μηχανικός Παραγωγής & Διοίκησης
 4. Διγενάκη Μαρία (Τιλάσα) – Αρχιτέκτονας Εσ. Χώρων – Feng Shui Life Coach
 5. Κατάκη Ευτυχία- Εκπαιδευτικός
 6. Κανδαράκη-Νικητοπούλου Δήμητρα, Εκπαιδευτικός Ειδική Αγωγής
 7. Καραντωνάκη Ελένη, Ξενοδοχ.Υπάλληλος- Πτυχ/χος Ιστορικού & Αρχαιολογικού Τμήματος Παν/μιου Κρήτης
 8. Κόρκακα Αικατερίνη- Ιδιωτικός Υπάλληλος 
 9. Μαυρογένης Ευτύχιος- Δικηγόρος
 10. Μοτάκης Γεώργιος- Γεωπόνος, Πρόεδρος  Αγροτικού Συν/σμου Παλαιών   Ρουμάτων
 11. Μπομπολάκης Χαρίτων ( Χαρίτος)  Εκπαιδευτικός  Πληροφορικής MSc
 12. Χατζηδάκη Αργυρώ (Ρούλα)- Ιδιωτικός Υπάλληλος

Ο δήμαρχος Πλατανιά και εκ νέου υποψήφιος προχώρησε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου σε απολογισμό του έργου αλλά και στους στόχους του αν η ψήφος των δημοτών του δώσει εισιτήριο για ανανέωση της θητείας του.

Αναλυτικά οι θέσεις του κ. Μαλανδράκη

“Η πενταετία που πέρασε ήταν μια εποχή δημιουργίας και ανάπτυξης στον Δήμο μας.  Με όραμα και με “βλέμμα στο μέλλον”, με προγραμματισμό, εκμεταλλευόμενοι κάθε κάθε δυνατή πηγή χρηματοδότησης,με αξιοποίηση  του έμψυχου δυναμικού του Δήμου μας,  αλλά κυρίως με σκληρή δουλειά, καταφέραμε αφενός να πραγματοποιήσουμε μεγάλο αριθμό έργων και αφετέρου να έχουμε δρομολογήσει ή να είναι σε εξέλιξη  μια σειρά νέων και σημαντικών, για την επόμενη μέρα.

Πετύχαμε την υλοποίηση σπουδαίων έργων υποδομής σε πολλούς και διαφορετικούς τομείς, έργα εμβληματικά και έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής των κατοίκων του Δήμου μας αλλά και των επισκεπτών του.

Καταφέραμε, με καθοριστικές παρεμβάσεις και μελέτες, να υλοποιούνται  σήμερα έργα  και  περιφερειακής διάστασης, καθοριστικά για την ουσιαστική ανάπτυξη και περιβαλλοντική προστασία του τόπου μας.

“Κτίσαμε” έναν Δήμο εξωστρεφή, που διακρίθηκε για τη δραστηριότητά του και τις διεκδικήσεις του στην αυτοδιοίκηση και στην κεντρική εξουσία, με θέσεις και προτάσεις ευρείας αποδοχής και ουσιαστικές παρεμβάσεις σε θέματα που αφορούν τον τόπο μας γενικότερα.

Προτάξαμε θέματα αλληλεγγύης και κοινωνικής πολιτικής, δημιουργήσαμε νέες δομές, ώστε να είμαστε ουσιαστικά και αποτελεσματικά δίπλα στους δημότες μας, οι οποίοι εξακολουθούν να δοκιμάζονται σκληρά από την πολυεπίπεδη οικονομική κρίση.

Στηρίξαμε με κάθε πρόσφορο τρόπο τον πρωτογενή τομέα, με δράσεις που στόχο είχαν την ανάδειξη των τοπικών προϊόντων και των  χαρακτηριστικών τους.

Εντείναμε τις προσπάθειες για αναβάθμιση και προβολή του τουριστικού προϊόντος του τόπου μας, με δυναμική παρουσία και στις αγορές του εξωτερικού, ως έναν από τους βασικούς πυλώνες της τοπικής οικονομίας.

Επενδύσαμε στην παιδεία και τον αθλητισμό, τομείς καθοριστικούς για τη νεολαία μας -και οχι μονο-,   με τη δημιουργία και τη στήριξη σχολικών μονάδων, την  ουσιαστική αναβάθμιση των υποδομών καθώς και των αθλητικών εγκαταστάσεων.

Αναδείξαμε τα ιδιαίτερα πολιτιστικά χαρακτηριστικά του τόπου μας, ενισχύοντας εκδηλώσεις, αναλαμβάνοντας πρωτοβουλίες και δράσεις για την προώθηση του πολιτιστικού μας αποθέματος, σε συνεργασία με Πολιτιστικούς Συλλόγους και φορείς του Δήμου μας.

Εφαρμόσαμε  νέες τεχνολογίες στη λειτουργία των υπηρεσιών του Δήμου, στην ψηφιακή εποχή, με στόχο  την καλύτερη εξυπηρέτηση του δημότη.

Το επόμενο διάστημα θα μας δοθεί η ευκαιρία να παρουσιάσουμε αναλυτικά τον απολογισμό μας ως Δημοτική Αρχή Πλατανιά, μια σειρά έργων και δράσεων καθώς και τον  δρομολογημένο σχεδιασμό μας για την επόμενη περίοδο. Μεγάλα έργα υποδομών, οδοποιίας,αναπλάσεων, περιβαλλοντικής προστασίας, ποιότητας ζωής και κοινωνικής μέριμνας,  διαφύλαξης και ανάδειξης υποδομών πολιτιστικού αποθέματος, που θα συνεχίσουν την αναπτυξιακή πορεία του Δήμου Πλατανιά.

Στην προσπάθειά μας για έναν Δήμο σύγχρονο , υγιή οικονομικά, ανεπτυγμένο, με υποδομές και υπηρεσίες που θα εξυπηρετούν κατοίκους και επισκέπτες και θα βελτιώνουν την ποιότητα ζωής τους, υπήρξαν πολλά εμπόδια και προβλήματα. Αποκορύφωμα όλων οι αλλεπάλληλες θεομηνίες που έπληξαν τον Δήμο μας τα τελευταία χρόνια και ειδικά τα πρόσφατα ακραία και μοναδικά σε ένταση και διάρκεια, όπως παραδέχονται κορυφαίοι επιστήμονες, καιρικά και γεωλογικά φαινόμενα. Ο Δήμος Πλατανιά δέχτηκε ένα τεράστιο χτύπημα στις υποδομές του, σε μνημεία πολιτισμού, σε ιδιοκτησίες δημοτών του και στην αγροτοκτηνοτροφική του οικονομία.  Κύριο μέλημα της Δημοτικής Αρχής υπήρξε η προστασία και η ασφάλεια των πολιτών και η δημιουργία, στο μέτρο του δυνατού, προϋποθέσεων για προσβασιμότητα σε  κατοικίες και εκμεταλλεύσεις τους. Από την πρώτη στιγμή ο Δήμος Πλατανιά σε ετοιμότητα, βρέθηκε δίπλα στον δημότη , κινητοποίησε συντονισμένα και άμεσα όλες τις υπηρεσίες του και όλο τον μηχανισμό που διαθέτει ,για την όσο το δυνατόν αμεσότερη ανακούφιση και διευκόλυνση των δημοτών του που επλήγησαν από τις καταστροφές. Άμεσες ήταν και οι παρεμβάσεις του Δήμου για την ενεργοποίηση  του κρατικού μηχανισμού και την εξεύρεση λύσεων για την οριστική αντιμετώπιση των τεράστιων προβλημάτων που δημιουργήθηκαν. Διεκδίκησε και εξακολουθεί να διεκδικεί, σε όλα τα επίπεδα, κεντρική εξουσία και Περιφέρεια,  νέες, ανθεκτικές και ασφαλείς υποδομές καθώς και αποζημιώσεις για την καταστροφή ζωικού και φυτικού κεφαλαίου, προκειμένου, κυρίως οι κάτοικοι της ενδοχώρας, που επλήγησαν περισσότερο, να επιστρέψουν στην καθημερινότητά τους και να διατηρηθεί η δραστηριοποίησή τους στις περιοχές τους.

Βάζουμε στόχο υψηλό   την ποιοτική επανεκκίνηση των πληγείσων περιοχών και του συνόλου του Δήμου. Η ανάκαμψη της ενδοχώρας με ειδικό πρόγραμμα ανασυγκρότησης που εμείς  τολμούμε να διεκδικούμε και μπορούμε να υλοποιήσουμε,αποτελεί ταυτόχρονα  κίνητρο και πρόκληση.

Δημότισσες και Δημότες,

Με στοχευμένες ενέργειες και δράσεις σε όλο το φάσμα του Δήμου μας δημιουργήσαμε τις προϋποθέσεις για τη συνολική και διαμοιρασμένη ανάπτυξη του τόπου μας. Η επόμενη θητεία περιλαμβάνει την  συνέχεια και ολοκλήρωση   των  προσπαθειών μας, και νέες δημιουργικές προκλήσεις.

Με εφαλτήριο την έως τώρα διαδρομή μας , με βασικές αρχές τη συνέπεια, τη γνώση, την εργατικότητα , την εμπειρία, την αποτελεσματικότητα, το όραμα , την ανανέωση,  και συνεχίζοντας την υλοποίηση των όσων έχουμε δρομολογήσει, σας γνωρίζω ότι θα είμαι υποψήφιος Δήμαρχος Πλατανιά στις  Εκλογές της 26ης Μαΐου. Μαζί μου στην “Αυτοδιοικητική Συνεργασία Πολιτών”, θα βρίσκονται άνθρωποι  με όραμα και όρεξη για προσφορά στην αυτοδιοίκηση, που αποφάσισαν να συμπορευτούν στον κοινό στόχο για τον Δήμο Πλατανιά

‘Έναν Δήμο ισχυρό, πρωταγωνιστή στις εξελίξεις και πάντα δίπλα στον δημότη’.

 Προχωράμε υπεύθυνα, με γνώση, για τον Δημότη και τον Τόπο μας.”

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook