Τα τεράστια προβλήματα που υπάρχουν στο Ηράκλειο σε επίπεδο τεχνικό, και όχι μόνο, αναδείχθηκαν στην χρήσιμη συνάντηση που είχαν ο υποψήφιος δήμαρχος Ηρακλείου και επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Ηράκλειο-Ενεργοί Πολίτες» Ηλίας Λυγερός με υποψήφιους δημοτικούς συμβούλους, κυρίως μηχανικούς,  με την πρόεδρο και μέλη της Διοικούσας Επιτροπής  του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας -Τμήμα Ανατολικής Κρήτης.

Τόσο η πρόεδρος Ειρήνη Βρέντζου  όσο και τα υπόλοιπα μέλη του Επιμελητηρίου στάθηκαν ιδιαίτερα στο κενό επικοινωνίας και συνεργασίας που υπάρχει ανάμεσα στον Δήμο και στο ΤΕΕ-ΤΑΚ.

Όπως είναι γνωστό ο  θεσμικός ρόλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου είναι πολύ σημαντικός , μπορεί να παράξει τεχνογνωσία  και να  συνεργαστεί  άψογα με τον Δήμο, ως συμβουλευτικό όργανο, προς όφελος του πολίτη.

Όμως αυτό στην περίπτωση του Ηρακλείου δε συμβαίνει πάντα με αποτέλεσμα όχι μόνο να μην υπάρχει συνεργασία αλλά αντίθετα να υπάρχουν συγκρούσεις και διαφωνίες με την Δημοτική Αρχή.

 Δεν είναι σπάνιες οι περιπτώσεις ανάθεσης από το Δήμο εργασιών που κανονικά εκτελούνται από μηχανικούς σε μη  μηχανικούς με  αποτέλεσμα κακοτεχνίες, καθυστερήσεις,  απώλειες χρημάτων από προγράμματα .

 Ο κ. Λυγερός και οι υποψήφιοι του από τον τεχνικό κλάδο  αναφέρθηκαν με συγκεκριμένα παραδείγματα  στην κακοδιαχείριση της Δημοτικής Αρχής ,στις κακοτεχνίες ,στην επιπόλαια αντιμετώπιση των θεμάτων που σχετίζονται με έργα και στη μη συνέπεια στους χρόνους παράδοσης αλλά και στην ποιότητα των παραγόμενων έργων.

 Ακόμα ο υποψήφιος δήμαρχος στάθηκε στα ανεκτίμητα  ιστορικά μνημεία της πόλης,  σε κτίρια που σε άλλες πόλεις θα είχαν αναστυλωθεί αλλά στο Ηράκλειο  γκρεμίστηκαν.

Όπως είπε, πολιτιστικά θα είχε να  ωφεληθεί η κοινωνία αλλά και  οικονομικά , διότι θα ενδυναμωνόταν η  τουριστική ανάπτυξη , όμως αυτό προφανώς δεν ενδιέφερε διαχρονικά τις δημοτικές αρχές της πόλης.

«Στον Δήμο υπάρχει μια τεράστια παθογένεια και μια απόλυτα στάσιμη κατάσταση», τόνισε με έμφαση ο επικεφαλής των «Ενεργών Πολιτών»

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook