Συγκέντρωση στο Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων,  την 1η του Μάη,  στις 10 το πρωί.

Το Εργατικό Κέντρο Ν. Χανίων αποφάσισε την κήρυξη 24ωρης Απεργίας για την 1η  Μάη και απευθύνει προσκλητήριο προς όλους τους Εργαζόμενους, τους Συνταξιούχους, τους Ανέργους καλώντας τους να συμμετέχουν μαζικά και δυναμικά στην πρωτομαγιάτικη Απεργία και στην  απεργιακή Συγκέντρωση που θα γίνει στο Εργατ/κό Κέντρο Ν. Χανίων,  την 1η του Μάη,  στις 10 το πρωί.

Η 1η Μάη του 2019 βρίσκει τους Έλληνες εργαζόμενους να  έχουν επιστρέψει σ’ ένα κατοχικό βιοτικό και κοινωνικό επίπεδο. Οι αδιέξοδες πολιτικές, που ψηφίστηκαν και εφαρμόστηκαν όλα αυτά τα χρόνια,  εξαθλίωσαν μισθωτούς και συνταξιούχους και έχουν στείλει στην απόγνωση της ανεργίας χιλιάδες Έλληνες.

Η κυβέρνηση εμμένοντας στις ίδιες καταστροφικές πολιτικές για κοινωνία και οικονομία, φορτώνει στις πλάτες μισθωτών και συνταξιούχων νέα δυσβάστακτα μέτρα.

Η απάντηση των εργαζόμενων πρέπει να είναι μία και μοναδική:  Να αποκρούσουμε άμεσα και  αποτελεσματικά αυτές τις βάρβαρες πολιτικές.  Είναι καθήκον μας να υψώσουμε το γρηγορότερο  το ανάστημά μας και να οργανώσουμε νέους ταξικούς αγώνες που θα φωτίσουν το μέλλον μας με ελπίδα.

Δεν μας απομένει άλλος δρόμος από τον δρόμο του ΑΓΩΝΑ.  

Η 1η του Μάη, είναι μέρα καθαγιασμένη με το αίμα της εργατικής τάξης, και πρέπει η σημερινή πρωτομαγιά να αποτελέσει  αφετηρία για πιο ουσιαστικούς, ενωτικούς, και μαζικούς αγώνες. Τόσο απέναντι στις  άδικες και απάνθρωπες πολιτικές, όσο και απέναντι σ’ αυτούς που εξαπατώντας το λαό, εκφράζουν τελικά  και  υπηρετούν το κεφάλαιο και τα συμφέροντά του. 

Απεργούμε – διαδηλώνουμε και απαιτούμε

–  Άμεση κατάργηση των αντεργατικών μνημονιακών διατάξεων. Επαναφορά των μισθών και συντάξεων σε  προ μνημονίου επίπεδα. Επαναφορά των συλλογικών συμβάσεων εργασίας για τον προσδιορισμό του κατώτατου μισθού και ημερομισθίου χωρίς την εμπλοκή της κρατικής εξουσίας. Κανένα άλλο μέτρο που θα επιβαρύνει τους μισθωτούς και τους συνταξιούχους.

–  Ουσιαστικά και αποτελεσματικά μέτρα για την αντιμετώπιση της ανεργίας.

–  Προστασία της πρώτης κατοικίας από τους πλειστηριασμούς.

– Επανασύσταση των φορέων εργατικής εστίας και κατοικίας που σήμερα είναι αναγκαία κάθε άλλο παρά ποτέ και έχουν πολλαπλασιαστικά οφέλη για τους αδύναμους συνανθρώπους μας.

–  Όχι στις συντάξεις πείνας.

–  Δίκαιο φορολογικό σύστημα.

–  Όχι στο ξεπούλημα των κοινωνικών αγαθών και υπηρεσιών.

ΖΗΤΩ Η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΠΡΩΤΟΜΑΓΙΑ, ΕΞΩ Η ΒΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook