Ήρθη ο συναγερμός στην κεντρική τράπεζα

Όλες οι εκκλησίες των Καθολικών στη Σρι Λάνκα θα παραμείνουν κλειστές και δεν θα γίνεται καμία λειτουργία μέχρι να βελτιωθεί η κατάσταση της ασφάλειας, μετά τις επιθέσεις της Κυριακής του Πάσχα των Καθολικών από τις οποίες έχασαν τη ζωή τους 359 άνθρωποι, ανακοίνωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος της τοπικής εκκλησίας.

“Ακολουθώντας την συμβουλή των δυνάμεων της τάξης, θα διατηρήσουμε όλες τις εκκλησίες κλειστές”, δήλωσε η πηγή αυτή, προσθέτοντας ότι “δεν θα γίνει καμία λειτουργία μέχρι νεωτέρας”. Οι καμικάζι επιτέθηκαν την Κυριακή κυρίως σε τρεις εκκλησίες χριστιανών την ώρα της λειτουργίας του Πάσχα, προκαλώντας αιματοχυσία.

Οι αρχές της χώρας έχουν έκτοτε ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από τις εκκλησίες, σύμφωνα με αξιωματούχους της κυβέρνησης. Η χριστιανική μειονότητα στη χώρα αντιπροσωπεύει το 7% του πληθυσμού της χώρας, ενώ η πλειοψηφία είναι βουδιστές (70%).

Λίγο νωρίτερα οι αρχές είχαν κλείσει εξάλλου και την κεντρική οδική αρτηρία που οδηγεί στο κύριο αεροδρόμιο του Κολόμπο, εξαιτίας ανησυχιών για ύποπτο όχημα, αλλά αργότερα η αρτηρία ξανάνοιξε στην κυκλοφορία καθώς αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε κίνδυνος.

Στη Σρι Λάνκα έχει επιβληθεί κατάστασης έκτακτης ανάγκης μετά τις επιθέσεις βομβιστών-καμικάζι την Κυριακή του Πάσχα των καθολικών σε εκκλησίες και πολυτελή ξενοδοχεία, στις οποίες έχασαν τη ζωή τους 359 άνθρωποι και τραυματίστηκαν άλλοι περίπου 500.

Η αστυνομία προχώρησε σε άλλες 16 συλλήψεις υπόπτων για τις επιθέσεις, αυξάνοντας τον αριθμό των κρατουμένων που ανακρίνονται στους 76.

Στελέχη του Ομοσπονδιακού Γραφείου Έρευνας (FBI) των ΗΠΑ και απεσταλμένοι της Interpol βρίσκονται στη νήσο και βοηθούν στις έρευνες.

Χθες Τετάρτη ο πρόεδρος της Σρι Λάνκα Μαϊθριπάλα Σιρισένα απαίτησε δύο κορυφαία στελέχη της κυβέρνησης να του υποβάλουν τις παραιτήσεις τους, αφού κατηγορήθηκαν ότι απέκρυψαν πληροφορίες για τις επιθέσεις που είχαν λάβει από το εξωτερικό.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook