Μοσχοβολιστά τραγανά πουγκάκια με μια ωραία γέμιση από λευκά τυριά, άνηθο, δυόσμο και φρέσκα κρεμμυδάκια, ιδανικά για τα ανοιξιάτικα τραπέζια.

Υλικά
9 φύλλα κρούστας
ελαιόλαδο για τα φύλλα

Για τη γέμιση
2 κουτ. σούπας βούτυρο
3 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
2 κουτ. σούπας άνηθο ψιλοκομμένο
1 κουτ. σούπας δυόσμο ψιλοκομμένο
2 αβγά
200γρ. φέτα, σε τρίμματα
150γρ. ανθότυρο, σε τρίμματα
150γρ. χαλούμι τριμμένο
αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο

Διαδικασία
Ζεσταίνετε το βούτυρο σε ένα τηγάνι, προσθέτετε τα κρεμμύδια και σοτάρετε για 4-5 λεπτά, μέχρι να μαραθούν. Κατεβάζετε από τη φωτιά τα κρεμμύδια και τα αδειάζετε σε ένα μπολ. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, ανακατεύετε και κρατάτε το μίγμα στην άκρη.

Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180οC. Ακουμπάτε τρία φύλλα κρούστας καλά λαδωμένα το ένα πάνω στο άλλο και στη συνέχεια τα κόβετε στα 9.

Βάζετε σε κάθε μικρό κομμάτι από μία κουταλιά γέμιση περίπου και στη συνέχεια παίρνετε τις 4 άκρες μαζί και τις κλείνετε σαν πουγκί. Κάνετε την ίδια διαδικασία με όλα τα φύλλα και όλη τη γέμιση.

Βάζετε τα πουγκιά σε ταψί και τα ψήνετε στο φούρνο για 20-25 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook