Ο Κάρλος Γκοσν αρνείται όλες τις κατηγορίες περί κατάχρησης και απιστίας σε βάρος του

O πρώην πρόεδρος της Nissan Motor Κάρλος Γκοσν αναμενόταν να αφεθεί ελεύθερος από κέντρο κράτησης στην Ιαπωνία για δεύτερη φορά μετά τη σύλληψή του στα τέλη του προηγούμενου έτους κατηγορούμενος για οικονομικές ατασθαλίες, μετά την καταβολή χρηματικής εγγύησης ύψους 4,5 εκατ. δολαρίων που όρισε σήμερα δικαστήριο του Τόκιο.

Η εγγύηση θα δώσει τη δυνατότητα στον πρώην μεγιστάνα της παγκόσμιας αυτοκινητοβιομηχανίας να προετοιμαστεί καλύτερα για τη δίκη του που αναμένεται αργότερα φέτος, όταν θα πρέπει να απαντήσει στην τελευταία κατηγορία περί διακεκριμένης απιστίας μαζί με τρεις άλλες κατηγορίες οικονομικών ατασθαλιών κατά την περίοδο που είχε τα ηνία της δεύτερης μεγαλύτερης αυτοκινητοβιομηχανίας της Ιαπωνίας. Ο Γκοσν αρνείται όλες τις κατηγορίες σε βάρος του.

Το δικαστήριο του Τόκιο ανέφερε σε ανακοίνωση ότι ενέκρινε το σχετικό αίτημα των συνηγόρων του Γκοσν και όρισε εγγύηση ύψους 500 εκατ. γεν (4,5 εκατ. δολαρίων), το ήμισυ της προηγούμενης εγγύησης του 1 δισεκ. γεν.

Το πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος θα είναι ελεύθερο να φύγει από το κέντρο κράτησης όπου βρίσκεται μετά τη σύλληψή του στις 4 Απριλίου, αλλά οι κινήσεις του και οι επαφές του θα παρακολουθούνται στενά και θα περιοριστούν με στόχο να μην διαφύγει στο εξωτερικό και να μην παραποιήσει αποδεικτικά στοιχεία, ανέφερε το δικαστήριο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook