Το πανό προκάλεσε πολλές αντιδράσεις στον αθλητικό και πολιτικό κόσμο της γειτονικής χώρας

Περίεργα συναισθήματα δημιούργησε στην Ιταλία η κίνηση των οπαδών της Λάτσιο να αναρτήσουν πανό στο Μιλάνο, πριν την επαναληπτική αναμέτρηση της ομάδας τους για το Κύπελλο, με το οποίο υμνούσαν τον Μπενίτο Μουσολίνι. Επίσης, φώναξαν και συνθήματα υπέρ του Ντούτσε, ως μια αντίδραση στην απόφαση της Ομοσπονδίας να απαγορευτούν τα πολιτικού περιεχομένου μηνύματα στα γήπεδα.

Το πανό έγραφε «Ζήτω ο Μπενίτο Μουσολίνι» και προκάλεσε πολλές αντιδράσεις τόσο στον αθλητικό όσο και στον πολιτικό κόσμο της γειτονικής χώρας. Είναι χαρακτηριστικό ότι ακόμη και ο υπουργός Εσωτερικών της Ιταλίας, Ματέο Σαλβίνι, χαρακτήρισε αυτούς που προχώρησαν σε αυτήν την κίνηση ηλίθιους.

«Δεν θα πρέπει να υπάρξει καμία ανοχή σε οποιαδήποτε φυσική και λεκτική βία. Ευχαριστώ την Αστυνομία που παρακολουθεί την κατάσταση προσεκτικά. Το ποδόσφαιρο πρέπει για ακόμη μια φορά να αποτελέσει αφορμή για χαρές και ανταγωνισμό, όχι για μάχες. Έδωσα συγχαρητήρια στους αστυνομικούς που κατάφεραν να αναγνωρίσουν τους 14 ηλίθιους, οι οποίοι αντί να έχουν ως στόχο την παρακολούθηση ποδοσφαιρικού αγώνα, γύριζαν το Μιλάνο με στόχο να προκαλέσουν αναστάτωση».

Πάντως, οι ultras που φαίνονται στα βίντεο να υμνούν τον Ντούτσε και να χαιρετούν φασιστικά είναι παραπάνω από 14, όπως ανέφερε ο Σαλβίνι, ωστόσο δεδομένα είναι μικρό ποσοστό σε σχέση με τους περίπου 4.000 λατσιάλι που μετέβησαν στη Λομβαρδία για να παρακολουθήσουν από κοντά το ματς κόντρα στη Μίλαν και τη νίκη-πρόκριση της ομάδας τους με 1-0 (0-0 το πρώτο ματς).

Οι έρευνες των Αρχών για το περιστατικό συνεχίζονται, καθώς η Αστυνομία του Μιλάνου σε συνεργασία με τους συνάδελφούς τους στη Ρώμη και τον εισαγγελέα Αλμπέρτο Νόμπιλι, προσπαθούν να ρίξουν φως στην υπόθεση.

Πηγή: newsbeast.gr