Το εξαετές μνημόσυνο του μακαριστού Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κυρού Ειρηναίου τελέστηκε εις τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου, Κίσαμος, ιερουργούντος του Σεβ. Μητροπολίτου Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλοχίου. 

Εις την ευχαριστιακή προς τον μακαριστό Γέροντα Μητροπολίτη Ειρηναίο αναφορά του, ο διάδοχος του κ. Αμφιλόχιος σημείωσε: «Ζωντανεύει στην σκέψη, την θύμηση, την προσευχή και την καρδιά η σεπτή μορφή του αοιδίμου Γέροντος και προκατόχου ημών Μητροπολίτου κυρού Ειρηναίου, η παρουσία και βιωτή του οποίου υπήρξε φως, χαρά και ζωή. Καθ΄ όλη την διάρκεια της κληρικής και Αρχιερατικής διακονίας και Ποιμαντορίας του, απ΄ όπου και αν τον κάλεσε η Εκκλησία, λιτάνευε την χάρι και το έλεος του Θεού. 

Στους ιδιαίτερα δύσκολους και χαλεπούς καιρούς μας ο προφητικός του λόγος  και η μαρτυρία του μας εμπνέουν και μας καθοδηγούν να φανούμε αντάξιοι των προσδοκιών του και να ανταποκριθούμε εις τις προκλήσεις ενός κόσμου, ο οποίος διαρκώς μεταβάλλεται και αβυσσαλέα μάχεται να θέσει την Εκκλησία του Χριστού στο περιθώριο του δημόσιου βίου. Η ευχή του ας συνοδεύει πάντας ημάς».

Της Θείας Λειτουργίας και του μνημοσύνου ακολούθησε Τρισάγιο επί του τάφου του αοιδίμου Ιεράρχου, ο οποίος ευρίσκεται εις τον προαύλιο χώρο του Ι. Μητροπολιτικού Ναού Κισάμου, με την συμμετοχή των Αρχών του τόπου και πλήθος πιστών.