Το κάλεσμα απευθύνεται προς όλους τους υποψηφίους δημάρχους Ηρακλείου καθώς όπως υποστηρίζει ο κ. Ινιωτάκης ο δημότης πρέπει να έχει την ευκαιρία να συγκρίνει όλα τα πρόσωπα και τα επιχειρήματα.

Όπως αναφέρει η σχετική ανακοίνωση:

"Μια συζήτηση με πολιτικό πολιτισμό παρακολούθησαν  οι Ηρακλειώτες από τηλεοπτικό δέκτη της πόλης μας.  Μαζί με τον δικό μας υποψήφιο δήμαρχο Ηρακλείου Πέτρο Ινιωτάκη ("Συν+Πράξη Δημοτών" & "Άμεση Δημοκρατίας"), άλλοι τρεις επικεφαλής δημοτικών παρατάξεων κάθησαν στο ίδιο τραπέζι διαλόγου. Γιατί, όμως, τέσσερις και όχι δέκα;

Για εμάς η ταυτόχρονη εμφάνιση και των 10 επικεφαλής αποτελεί πράξη σεβασμού προς τους πολίτες. Ο δημότης πρέπει να έχει την ευκαιρία να συγκρίνει πρόσωπα και πολιτικό λόγο, οράματα και επιχειρήματα. Η ενημέρωσή του, και με αυτήν την μορφή, είναι δείκτης δημοκρατίας και ελευθερίας.

Μια κοινή εμφάνιση και των 10 διεκδικητών του δημαρχιακού θώκου, θα είναι η καλύτερη απόδειξη ότι όσοι ζητούν την ψήφο του γνωρίζουν, καταρχήν, να τον τιμούν και να τον υπολογίζουν επί της ουσίας!

Γι αυτό καλούμε όλους τους υποψήφιους δημάρχους να μετέχουν σε debate, αμέσως μετά την κατάθεση των ψηφοδελτίων στο Πρωτοδικείο, σε έναν χώρο εμβληματικό για το Ηράκλειο, όπως το Πολιτιστικό Συνεδριακό Κέντρο Ηρακλείου."