Αναγκαία η ενημέρωση όλων για τον νέο Ευρωπαϊκό Κανονισμό για την προστασία των προσωπικών δεδομένων - Ενημερωτικό σεμινάριο στα Χανιά

Τον κώδωνα του κινδύνου για όσους δεν φροντίσουν να έχουν πλήρη ενημέρωση για όσα προβλέπει ο νέος Κανονισμός προστασίας προσωπικών δεδομένων (2016/679) που ισχύει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, έκρουσε ο κ. Παναγιώτης Περάκης, δικηγόρος παρ’ Αρείω Πάγω, DEA δικαίου πληροφορικής, μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου Ιδρύματος Τσάτσου υπεύθυνος για θέματα προσωπικών δεδομένων.

Ο κ.Περάκης ήταν κεντρικός ομιλητής σε ενημερωτική εκδήλωση – σεμινάριο που διοργάνωσαν το απόγευμα της Μ. Πέμπτης, Επιμελητήριο Χανίων, το Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδος - Τμήμα Δυτικής Κρήτης και η Ένωση Ξενοδόχων Νομού Χανίων με θέμα: "Ο Κανονισμός 2016/679 για την προστασία των προσωπικών δεδομένων (GDPR) στην πράξη. Ζητήματα εφαρμογής και σημερινές υποχρεώσεις συμμόρφωσης επιχειρήσεων και επαγγελματιών"

«Το θέμα είναι πάρα πολύ σοβαρό γιατί αν κάποιος δεν συμμορφωθεί αντιμετωπίζει μεγάλους κινδύνους» επεσήμανε ο κ. Περάκης, τονίζοντας πως «δεν είναι μόνο τα πρόσιμα που μπορεί να φτάσουν σε τεράστια ύψη, αλλά όποιος δεν είναι εντάξει ια έχει να αντιμετωπίσει αντιδίκους, ανταγωνιστές αλλά και καταναλωτές που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους».

Ο κ.Περάκης ανέφερε πως από την τήρηση του Κανονισμού Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων δεν εξαιρείται κανείς, ούτε το κράτος, ούτε οι οργανισμοί αυτοδιοίκησης αλλά ούτε και οι υποψήφιοι στις επερχόμενες εκλογές.

Μάλιστα επεσήμανε πως μπορεί τώρα να είναι μια περίοδος ανοχής, αλλά σύντομα θα ακολουθήσουν αγωγές και πρόστιμα σε όλους όσοι δεν έχουν ενημερωθεί προκειμένου να μην παραβιάζουν εκείνα που ορίζει ο Κανονισμός.