Τεράστια αναστάτωση και ταλαιπωρία για χιλιάδες επιβάτες – Οι πτήσεις για το αεροδρόμιο Χανίων

Την κήρυξη απεργίας αποφάσισαν οι πιλότοι της SAS σε Νορβηγία, Δανία και Σουηδία αφού δεν βρέθηκε λύση στις διαπραγματεύσεις με τη διοίκηση της εταιρίας.

Οι συνομιλίες για τους μισθούς κατέρρευσαν μεταξύ της διοίκησης των Σκανδιναβικών Αερογραμμών SAS και των πιλότων της στη Δανία, οδηγώντας στην κήρυξη απεργίας, δήλωσε διαμεσολαβητής στο πρακτορείο Reuters.

Οι πιλότοι της SAS στη Νορβηγία και στη Σουηδία ανακοίνωσαν νωρίτερα ότι θα προχωρήσουν επίσης σε απεργία, μια κινητοποίηση που θα επηρεάσει δεκάδες χιλιάδες ταξιδιώτες.

Ακυρώσεις πτήσεων προς και απο τα Χανιά

Να σημειωθεί πως η SAS αποτελεί μια από τις βασικές αεροπορικές εταιρείες που μεταφέρουν τουρίστες από Σκανδιναβικές χώρες στα Χανιά.

Σύμφωνα με την μέχρι τώρα ενημέρωση από την Fraport, το πρωί της Μ. Παρασκευής στις 11:40 αναμένεται στο αεροδρόμιο Χανίων πτήση από το Γκέτεμποργκ Σουηδίας η οποία θα αφιχθεί έστω και με μικρή καθυστέρηση.

Όμως ακυρώθηκαν οι  αφίξεις της πτήσης από Γκέτεμποργκ στις 20:25 και της πτήσης από Στοκχόλμη στις 21:35 το βράδυ.

Στο μεταξύ – εφ’ όσον συνεχιστεί η απεργία – οι επιπτώσεις αναμένεται να είναι τεράστιες το Μ. Σάββατο καθώς στο αεροδρόμιο Χανίων αναμένονται συνολικά 12 πτήσεις της SAS.

Συγκεκριμένα για αύριο έχουν προγραμματισθεί οι εξής αφίξεις:

Από Κοπεγχάγη Δανίας στις 11:00 και στις 11:25
Από Μπόντο Νορβηγίας στις 13:00
Από Τρόμσο Νορβηγίας στις 13:10
Από Όσλο Νορβηγίας στις 14:00
Από Ααλεσουντ Νορβηγίας στις 14:30
Από Έβενες Νορβηγίας στις 15:20
Από Κοπεγχάγη Δανίας στις  19:35
Από Κρίστιανσαν Νορβηγίας στις 21:10
Από Μπίλουντ Δανίας στις 22:00
Από Γκέτεμποργκ Σουηδίας στις 22:40
Από Όσλο Νορβηγίας στις 23:35

Να σημειωθεί πως για το θέμα της απεργίας των πιλότων της SAS είχε ενημερώσει τους ξενοδόχους των Χανίων η Commercial Director, της Apollo, Nina Hornewall στην πρόσφατη εκδήλωση του Tour Operator στα Χανιά αναφέροντας πως ενώ είχε προγραμματίσει να μείνει στην Κρήτη αναγκάστηκε αν αναχωρήσει εσπευσμένως καθώς η απεργία θα επηρεάσει χιλιάδες ταξιδιώτες που είχαν προγραμματίσει διακοπές μέσω του συγκεκριμένου ταξιδιωτικού οργανισμού.