Μέσα σε ζεστό κλίμα, παρά το δροσερό της βραδιάς, πραγματοποιήθηκε στο Θέατρο Ερωφίλη στη Φορτέτζα την Τρίτη 27 Σεπτέμβρη η εκδήλωση για την Παγκόσμια Μέρα Τουρισμού με θέμα «Τουρισμός σύνδεση Πολιτισμών».

Τη βραδιά άνοιξαν οι χορευτές του Κέντρου Νέων με παραδοσιακούς κρητικούς χορούς υπό τον ήχο των μουσικών Κουτελιδάκη, Βρεττού, Σαββάκη, Ηλιάκη, Γαιτανάκη και Αθανασάκη.
Σύντομο χαιρετισμό στην εκκίνηση της εκδήλωσης απηύθυνε η κ. Μαίρη Λιονή, αντιπεριφεριάρχης, η οποία τίμησε με την παρουσία της την εκδήλωση. Η κ. Λιονή έθιξε το θέμα της πολυτιμότητας της αξίας του Τουρισμού για την τοπική κοινωνία.

Χαιρετισμοί απεστάλησαν από τον Αρχιεπίσκοπο κ. Ευγένιο, τον κ. Μ. Όθωνα, υπουργό προστασίας του πολίτη και την κ. Όλγα Κεφαλογιάννη βουλευτή Ρεθύμνου και υπεύθυνη της ΝΔ για τον τομέα του τουρισμού.

Εν συνεχεία ο κ. Μενιουδάκης, υπεύθυνος Τουρισμού της Περιφερειακής Διοίκησης, απένειμε τα Βραβεία για τη συνεισφορά στην προώθηση του Ρεθεμνιώτικου τουρισμού στους Οργανωτές Ιταλικού Τουρισμού, οι οποίοι ενδυνάμωσαν τη σχέση συνεργασίας του ελληνικού τουριστικού προϊόντος με την Ιταλική αγορά.
Οι βραβευθέντες ήταν οι παρακάτω:

Alpi tours, Franco Rosso, Sette Mari, Well tour, Eden viaggi, In viaggi

Όλοι όσοι βραβεύτηκαν τόνισαν την ιδιαιτερότητα που έχει η Κρήτη σαν τουριστικός προορισμός αλλά και το Ρέθυμνο ειδικότερα που η φιλοξενία και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των ανθρώπων του δίνουν ένα ξεχωριστό χρώμα στη διαμονή του ξένου επισκέπτη.

Το βραβείο Αναγνώρισης Προσφοράς σε Ρεθεμνιώτη Πολίτη απονεμήθηκε στον κ. Νίκο Σταγάκη από την κ. Πέπη Μπιρλιράκη. Η ίδια μαζί με τον Δήμαρχο κ. Γιώργη Μαρινάκη εξήρε το μέγεθος της προσφοράς του κ. Σταγάκη ο οποίος βοήθησε στην πραγμάτωση πολλών από τα έργα που άλλαξαν την εικόνα της πόλης μας και τα οποία η σημερινή δημοτική αρχή συνεχίζει.

Ενδεικτικά αναφέρθηκε το ξεκίνημα της πλακόστρωσης της παλιάς πόλης, η δημιουργία του δακτυλίου, ο παραλιακός δρόμος, η φωταγώγηση της Φορτέτζας, το ξεκίνημα της αλληλογραφίας για τις ανασκαφές στην αρχαία Ελεύθερνα και πολλά άλλα. Ο κ. Σταγάκης, πνεύμα προοδευτικό, που έβλεπε μπροστά από την εποχή του, δούλεψε αλλά και συνεχίζει να δουλεύει ακούραστα σαν εθελοντής όποτε του ζητηθεί βοήθεια. Εξ’άλλου το πνεύμα αλληλεγγύης, όπως είπε ο δήμαρχος κ. Μαρινάκης, ήταν πάντα ο ακρογωνιαίος λίθος της τοπικής οικονομίας και διακρίνει τους ανθρώπους της πόλης του Ρεθύμνου.

Τέλος με «Bραβείο Φιλίας» επιβραβεύτηκαν επισκέπτες του Ρεθύμνου-πελάτες ξενοδοχείων της πόλης μας οι οποίοι για σειρά ετών επιλέγουν το Ρέθυμνο σαν τουριστικό προορισμό και τιμούν την πόλη μας

Η βραδιά έκλεισε με αμερικάνικη Jazz και Blues μουσική από τους “Cristabel and the Jons’’ Band, Russ Gentner από τις ΗΠΑ.

Ήταν ο καλύτερος τρόπος να κλείσει μια βραδιά που είχε παριστάμενους από όλα τα μέρη του κόσμου και που είχε σαν σκοπό την επιβράβευση ανθρώπων που προσέφεραν σε ένα τομέα ευαίσθητο όπως αυτό του Τουρισμού ο οποίος μαζί με τον Πολιτισμό μας αποτελεί ίσως και τη μοναδική διέξοδο για να οδηγηθεί η χώρα μας σε ευημερία.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook