Oι παλιοί επιτυχημένοι πωλητές για να προσελκύσουν την πελατεία τους φώναζαν: «Δικά μας τα νήματα, δικά μας και τα μηχανήματα…».

Κάτι ανάλογο ετοιμάζεται να φωνάξει και ο επιχειρηματίας κ . Απόστολος Βακάκης, ο οποίος με ένα δίκτυο 54 καταστημάτων, φαίνεται ότι έχει
βρει την απάντηση στην κρίση: την εποχή που οι τράπεζες δεν έχουν ρευστότητα και δεν μπορούν να δανείζουν, ο ίδιος φροντίζει να διαθέτει τα ίδια προϊόντα φθηνότερα. Αν τα προϊόντα είναι καλύτερα, τότε η συνταγή δεν χαλά ποτέ.

Στις παραπάνω ενέργειες προσθέστε και την ετοιμότητα της εταιρείας να έχει στη διάθεσή της τα προϊόντα την κατάλληλη στιγμή.

Ο κ. Βακάκης ασχολείται επισταμένως με τη μεταφορά των προϊόντων προκειμένου η Jumbo να έχει τα προϊόντα την κατάλληλη περίοδο – ακόμη και σε περιόδους απεργιών στα λιμάνια. Σύμφωνα με πληροφορίες, η εταιρεία διαθέτει ειδικό τμήμα για τα containers, το οποίο φροντίζει για την έγκαιρη παραλαβή των προϊόντων.

Ταμείο 158 εκατ., κεφαλαιοποίηση 513 εκατ. ευρώ

Την περίοδο που πέρασε η εταιρεία δεν συρρικνώθηκε, δεν αύξησε τις τιμές μετά την αύξηση του ΦΠΑ και επεκτάθηκε με εφτά νέα καταστήματα σε Ελλάδα, Βουλγαρία και Κύπρο και τώρα καρπώνεται τα οφέλη.

Για το διάστημα Ιούλιος 2010 – Ιούνιος 2011 σημείωσε αύξηση στα κέρδη 19,3%, καθώς τα μετά φόρων ανήλθαν σε 94 εκατ. ευρώ. Την ίδια περίοδο το ταμείο είναι γεμάτο με 158 εκατ. ευρώ. Είναι χαρακτηριστικό ότι η κεφαλαιοποίηση είναι μόλις 513 εκατ. ευρώ, καθώς η εταιρεία επηρεάστηκε, όπως είναι φυσικό, από την κρίση στην Ελλάδα.

Με βάσηαυτά τα αποτελέσματα και παρά την κρίση, σύμφωνα με το δημοσίευμα στο protothema.gr, οι μέτοχοι θα λάβουν επιστροφή κεφαλαίου 0,17 ευρώ. Και κυρίως δεν θα μπλέξουν με την ελληνική Εφορία…

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook