Τι περιλαμβάνει το έργο

Τη σύμβαση για την ανάπλαση της οδού Δημοκρατίας στα Μάλια, συνολικού προϋπολογισμού 267.000 ευρώ, υπέγραψε σήμερα ο αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Χωροταξικού Σχεδιασμού και ΄Αρδευσης, Γιώργος Μεραμβελιωτάκης στο δημαρχείο στις Γούρνες με το νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας ERGO ΚΑΛΟΥΔΑΚΗΣ Α.Ε., Εμμανουήλ Καλουδάκη, παρουσία των αντιδημάρχων, Νικολάου Αργυράκη και Εμμανουήλ Κουλούρα, και του μέλους του Τ. Σ. Μαλίων, Κωνσταντίνου Καλαϊτζάκη.

Συγκεκριμένα, θα γίνει αντικατάσταση του οδοστρώματος της οδού Δημοκρατίας μήκους περίπου 360 μ., από τη συμβολή της με την οδό «Ελευθερίου Βενιζέλου» έως τη συμβολή της με την οδό «Ματθαίου Ζαχαριάδη» και θα οριοθετηθεί  (με κολωνάκια) σε μια λωρίδα κυκλοφορίας οχημάτων πλάτους 3,80 μ. 

Το υλικό επίστρωσης του οδοστρώματος θα αντικατασταθεί με τσιμεντένιο κυβόλιθο. Με αυτό τον τρόπο η οδός θα μπορέσει να λειτουργήσει ως πεζόδρομος για κάποιες ώρες τους καλοκαιρινούς μήνες, αλλά και ως μονόδρομος, αφού θα εξασφαλίζεται η ασφαλής διέλευση των πεζών στα ισόπεδα πεζοδρόμια που θα δημιουργηθούν με την τοποθέτηση των οριοδεικτών (κολωνάκια) εκατέρωθεν της οδού. Επίσης, θα κατασκευαστούν εσοχές στάσης οχημάτων που θα εξυπηρετούν την τροφοδοσία των καταστημάτων. 

Εκτός από τα κολωνάκια (οριοδείκτες), εκατέρωθεν της οδού θα τοποθετηθούν οκταγωνικοί χυτοσίδηροι κάδοι απορριμμάτων, αλλά και τετράγωνες σχάρες δέντρων στις νέες θέσεις φύτευσης.

Για την δημιουργία ενός άξονα πρασίνου στο κέντρο του οικισμού και για τη βελτίωση του μικροκλίματος της περιοχής, θα δημιουργηθούν σαράντα τρεις (43) θέσεις φύτευσης εκατέρωθεν της οδού Δημοκρατίας, όπου θα φυτευτούν δυο είδη δέντρων, ενώ ταυτόχρονα θα κατασκευαστεί ένα αυτοματοποιημένο σύστημα άρδευσής τους.

Το έργο χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους του Δήμου και η επίβλεψή του θα γίνει από τη Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Χερσονήσου. Να σημειωθεί ότι οι εργασίες θα ξεκινήσουν από 1η Νοεμβρίου για να μη διασαλευτεί η εύρυθμη λειτουργία της αγοράς την τουριστική σεζόν που μόλις ξεκίνησε.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook