Από σήμερα και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου απαγορεύεται αυστηρά το άναμμα φωτιάς σε υπαίθριο χώρο για οποιονδήποτε λόγο

Από την μια πυρκαγιά στην άλλη έτρεχαν την Τρίτη 30 Απριλίου οι δυνάμεις της πυροσβεστικής στην Κρήτη.

Και μπορεί οι φωτιές να μην πήραν μεγάλες διαστάσεις, όμως από σήμερα 1η Μαίου ξεκινά η αντιπυρική περίοδος στην διάρκεια της οποίας, ειδικά φέτος, θα εφαρμοστούν πολύ αυστηρά μέτρα.

Αναλυτικότερα.

Το βράδυ της Τρίτης, στις 21:25 τέσσερις πυροσβέστες από το κλιμάκιο Γαράζου πήγαν με δύο οχήματα στα Λειβάδια Μυλοποτάμου καθώς είχε εκδηλωθεί πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένη οικία. Η φωτιά κατασβέστηκε στις 22:43 προκαλώντας ζημιές αξίας 500 ευρώ.

Στις 18:20 το απόγευμα εκδηλώθηκε φωτιά στην Παρτήρα του Δήμου Μινώα Πεδιάδας η οποία κατασβέστηκε στις 20:00 από τέσσερις πυροσβέστες του κλιμακίου Πύργου ασφού έκαψε μισό στρέμμα χορτολιβαδικής άκτασης.

Στις 15:10 πυρκαγιά στις Βούτες Ηρακλείου κατασβέστηκε άμεσα από τέσσερις πυροσβέστες του 1ου σταθμού Ηρακλείου αφού έκαωε λίγα τετραγωνικά με χορτολιβαδική βλάστηση και καλάμια.

Σχεδόν ταυτόχρονα πήρε φωτιά κάδος απορριμμάτων στην οδό Στ. Λεκανίδη στα Χανιά η οποία κατασβέστηκε άμεσα από τρεις πυροσβέστες του 1ου σταθμού Χανίων.

Στις 12:25 τέσσερις πυροσβέστες από το κλιμάκιο Καντάνου έσπευσαν σε δασική πυρκαγιά στα Πλεμενιανά του Δήμου Καντάνου Σελίνου την οποία κατάσβεσαν μετά από μια ώρα και αφού είχε κάψει ένα στρέμμα με δασική βλάστηση.

Μια ώρα νωρίτερα, στις 11:42 εκδηλώθηκε φωτιά σε οικοπεδικό χώρο στο Πισκοπιανό του Δήμου Χερσονήσου. Η φωτιά κατασβέστηκε στις 13:20 από τέσσερις πυροσβέστες του κλιμακίου Χερσονήσου.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook