Τους νεκρούς της εργατικής τάξης τίμησε σήμερα η Δημοτική Κίνηση «ΗΡΑΚΛΕΙΟ 3.7.5» με επικεφαλής τον Γιάννη Κουράκη, με αφορμή τον εορτασμό της Πρωτομαγιάς.

Ο υποψήφιος Δήμαρχος, συνοδευόμενος από υποψηφίους Δημοτικούς και Τοπικούς Συμβούλους, άφησε κόκκινα γαρύφαλλα στα σημεία της πόλης όπου θυσιάστηκαν οι πρωτοπόροι αγωνιστές, ενώ στο μήνυμά της η Παράταξη τόνισε την ανάγκη αποκατάστασης των κοινωνικών αδικιών που προκάλεσε η κρίση, για ενίσχυση της εργασίας και της κοινωνικής δικαιοσύνης. 

«Η 1η Μάη, είναι ημέρα μνήμης και τιμής για το εργατικό κίνημα. Μια κόκκινη κλωστή συνδέει τους αγώνες των εργατών στο Σικάγο το 1886 με τη θυσία του Ναπολέοντα Σουκατζίδη, του Στρατή Περγαλίδη, των αδελφών Χατζηγεωργίου, του Νίκου Μαργιακάκη, του Παναγιώτη Κορνάρου κ.α και τους σημερινούς αγώνες για πρόοδο και κοινωνική δικαιοσύνη. 

Κάθε εποχή έχει τα δικά της αξιακά προτάγματα, κάθε γενιά τα δικά της οράματα. Σήμερα, δεν θα αρκεστούμε σε μια απλή βελτίωση των αριθμών και μια αναιμική ανάπτυξη στην πορεία εξόδου από την κρίση. Δεν αποδεχόμαστε το ρόλο του Σίσυφου. 

Διεκδικούμε μια ποιοτική συμμετοχική ανάπτυξη με κοινωνική δικαιοσύνη. Διεκδικούμε την αποκατάσταση των αδικιών που συσσωρεύτηκαν την περίοδο της κρίσης.

Εργασία και ευημερία για όλους

Ενωμένοι αγωνιζόμαστε για σταθερή και πλήρη εργασία για όλους, δίκαιο και βιώσιμο σύστημα κοινωνικής ασφάλισης, συντάξεις, παροχές, ελεύθερη συνδικαλιστική δράση, σεβασμό στους δημοκρατικούς θεσμούς. Αγωνιζόμαστε για ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη, αξιοπρέπεια, ισότητα, ουσιαστικά εργασιακά δικαιώματα.

Επιδιώκουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία μιας πιο συνεκτικής κοινωνίας ξεκινώντας από το σπίτι μας, το Δήμο Ηρακλείου. Χωρίς καθυστερήσεις και αναστολές ξεκινάμε μια προσπάθεια ανασυγκρότησης με ολοκληρωμένες παρεμβάσεις και έργα σε όλο το Ηράκλειο. Δημιουργούμε συνθήκες ποιοτικής ανάπτυξης με σταθερές θέσεις εργασίας και προοπτικές ευημερίας για όλους. 

Αισιοδοξία για το μέλλον του τόπου

Διαπιστώνουμε με ικανοποίηση ότι νέοι άνθρωποι εκδηλώνουν καθημερινά  την απόφαση τους για συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες και στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Είναι και αυτό άλλο ένα μήνυμα ελπίδας. Είμαστε αισιόδοξοι για το μέλλον του τόπου μας. Αγωνιζόμαστε για μια καλύτερη ζωή σε μια Ελλάδα που ανασυντάσσεται, σε μια Ευρώπη της ισότητας και της αλληλεγγύης».

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook