Ένα από τα μεγαλύτερα κοσμικά κέντρα των Χανίων, το «Πορτοκάλι» πλημμύρισε από κόσμο στο κάλεσμα της Ερανικής Επιτροπής του Ι. Προσκυνηματικού Ναού Οσίου Νικηφόρου του Λεπρού, Συρικαρίου Κισάμου.

Στόχος της μεγάλη καλλιτεχνικής παραδοσιακής –  κρητικής εκδήλωσις η κάλυψη αναγκών του Ι. Προσκυνηματικού Ναού, τα θυρανοίξια του Οποίου τέλεσε τον παρελθόντα Οκτώβριο ο Παναγιώτατος Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος. Στο κάλεσμα αυτό της Ερανικής Επιτροπής ανταποκρίθηκαν εκατοντάδες κόσμου, που κατέκλυσαν και γέμισαν το κέντρο, στηρίζοντας έμπρακτα την προσπάθεια της Επιτροπής. Ανάμεσα τους ο Σεβ. Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνός, συνοδευόμενος από τον Πρωτοσύγκελλο του Παν. Αρχ/τη κ. Δαμασκηνό Λιονάκη, Ιερείς της Μητροπόλεως και όμιλο λαϊκών από την Ενορία Αγ. Χαραλάμπους Λενταριανών.

Οι Ιερείς της Ι. Μ. Κισάμου και Σελίνου με ανθρώπους από τις Ενορίες τους, Αντιπεριφερειάρχες Χανίων, Δήμαρχοι της περιοχής, Περιφερειακοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, υποψήφιοι Περιφερειάρχες, Δήμαρχοι, και Σύμβουλοι, ο Προσωπάρχης της Ελληνικής Αστυνομίας Υποστράτηγος κ.Δασκαλάκης, ο Αστυνομικός Δντής Χανίων, Ταξίαρχος κ. Λυμπινάκης, ως και εκατοντάδες κόσμου.

Ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος συγκινημένος από την μεγάλη αυτή συμμετοχή εξέφρασε την ευγνωμοσύνη και τις ευχαριστίες του. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Σεβ. Μητροπολίτη Κυδωνίας και Αποκορώνου κ. Δαμασκηνό ως και τον Πρωτοσύγκελλο του δια την έμπρακτη συμβολή εις την ανέγερση του Ι. Προσκυνηματικού Ναού, ως και όσους συνέβαλαν εις την προσπάθεια αυτή. Εις ότι αφορά την συγκεκριμένη εκδήλωση εξέφρασε τις ευχαριστίες του εις τους συντελεστές.

Τον ιδιοκτήτη του κέντρου « Πορτοκάλι» κ. Κυριάκο Παπασηφάκη δια την δωρεάν παραχώρηση του κέντρου και του προσωπικού του, τον καταξιωμένο καλλιτέχνη της Κρητικής μουσικής κ. Αντώνη Μαρτσάκη και το συγκρότημα δια την δωρεάν συμμετοχή ως και τους Παραδοσιακούς Χορευτικούς Συλλόγους: «Βιγλάτορες», «Όμιλος Βρακοφόρων Κισάμου», Χορευτικός Σύλλογος «Η Κίσαμος», Χορευτικός Σύλλογος «Πελασγοί» και «Γηγενής» δια την επίσης αφιλοκερδή συμμετοχή των. Χορηγούς σε χρηματικά ποσά, σε τρόφιμα και χορηγούς επικοινωνίας. Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τον Κισαμίτη και εκδότη κ. Ιωάννη Ιω. Κουρτάκη, ο οποίος επανέκδωσε σε 6.000 αντίτυπα την 3η έκδοση του βιβλίου «Βίος και Πολιτεία του Οσίου Νικηφόρου», έκδοση της Ι. Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου.

Ο Σεβασμιώτατος κ.Αμφιλόχιος σημείωσε μεταξύ άλλων: «Διερωτώμαι τι μας σύναξε σήμερα σε αυτόν τον ξεχωριστό χώρο; Ο Όσιος Νικηφόρος ο Λεπρός! Ένας λεπρός είναι η αιτία της μάζωξης αυτής. Ποιος μπορεί να πιστέψει πως ένας λεπρός μάζεψε τόσο κόσμο! Πόσο αντιφατικό στην ανθρώπινη λογική ακούγεται αλήθεια, ως είδηση! Τι μας μάζεψε άραγε; Η λέπρα του; ή το γεγονός ότι υπήρξε πρόσωπο φωτισμένο και λουσμένο μέσα στο Ανέσπερο Φως της Ανάστασης, καθώς αυτό το φως φώτιζε την ζωή Του και τον οδήγησε εις την αγιότητα», κατέληξε ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος, ευχαριστώντας ευγνώμονα όλους τους παρόντες ως και όσους προσέφεραν και προσφέρουν εκ του περισσεύματος της καρδίας των και από αγάπη και ευγνωμοσύνη προς τον Όσιο Νικηφόρο «για την ολοκλήρωση και τον εξωραϊσμό του δικού Του σπιτιού, του πρώτου Ναού στην Κρήτη, αφιερωμένου εις την μνήμη Του». Τον συντονισμό της ιδιαίτερης και ξεχωριστής αυτής εκδήλωσης είχε η φιλόλογος κ. Βίκυ Κόλια.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook