Στο τμήμα Γούβες - Χερσόνησος του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης μετέβη ο Αλέξης Τσίπρας.

Τελευταία ενημέρωση: 13.02

Λίγο μετά την 1.00 το μεσημέρι έφτασε ο Πρωθυπουργός στο τμήμα που δόθηκε στην κυκλοφορία πριν από λίγες εβδομάδες. Ο Αλέξης Τσίπρας στις δηλώσεις που έκανε τόνισε ότι "ο ΒΟΑΚ θα δημιουργηθεί χωρίς διόδια για τους οδηγούς και αποτελεί το επόμενο μεγάλο στοίχημα για την Κρήτη".

Νωρίτερα παρουσία του Αλέξη Τσίπρα πραγματοποιήθηκαν τα εγκαίνια του δρόμου Γούβες - Χερσόνησος, που χρειάστηκαν 16 ολόκληρα χρόνια για να ολοκληρωθεί και να παραδοθεί στο κοινό. Αποτελεί τμήμα ενός έργου ύψους 51 εκατ. ευρώ, το οποίο παρέμενε στάσιμο επί χρόνια, ενώ σε ότι αφορά τα χαρακτηριστικά του, αποτελεί ένα οδικό έργο στα πρότυπα ενός σύγχρονου ευρωπαϊκού αυτοκινητοδρόμου με δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση, στηθαίο και ΛΕΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας έφτασε στην περιοχή στις 11.30 όπου είχε τετ α τετ με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη με τον Πρωθυπουργό να του λέει πως "Δεν γίνεται να χρειάζεται να περάσουν 16 χρόνια για ένα κομμάτι δρόμου 160 μέτρων".

Ο Πρωθυπουργός κατά την διάρκεια της παρουσίας του στην περιοχή και λίγο πριν αναχωρήσει για τον ΒΟΑΚ και το τμήμα Γούβες - Χερσόνησος τόνισε με έμφαση πως "Το επόμενο μεγάλο στοίχημα είναι η κατασκευή του ΒΟΑΚ".

«Ο ΒΟΑΚ αποτελεί όραμα δεκαετιών. Μιλάμε -εξήγησε ο πρωθυπουργός- για δυο κομμάτια που έχουν δημοπρατηθεί και τα έργα είναι σε εξέλιξη, όσον αφορά το Καστέλι Κισσάμου-Χερσόνησος και το Χερσόνησος-Νεάπολη (το ένα με σύμβαση παραχώρησης και το άλλο με ΣΔΙΤ). Στο δρόμο αυτό, είναι σημαντικό, ότι δεν θα υπάρχουν διόδια για τους κατοίκους της Κρήτης, ενώ για το υπόλοιπο τμήμα από Νεάπολη έως Άγιο Νικόλαο, επίσης έχει ξεκινήσει η διαγωνιστική διαδικασία. Είχαμε μάλιστα βάλει ένα στοίχημα ότι θα ξεκινήσει πριν το Μάιο και ξεκίνησε», επεσήμανε ο πρωθυπουργός που συνέδεσε την αναγκαιότητα του έργου, με τη δημιουργία και του νέου αεροδρομίου Ηρακλείου, στο Καστέλι.

«Το μεγάλο όραμα, είναι να προχωρήσει ο ΒΟΑΚ και να μετατραπεί σε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, διότι μετά και από το νέο αεροδρόμιο στο Καστέλι, η Κρήτη αναβαθμίζεται. Ήδη στο υπάρχον αεροδρόμιο κάθε χρόνο έχουμε πάνω από 8 εκατ. επιβάτες. Με το νέο αεροδρόμιο που θα είναι πιο σύγχρονο και θα προσγειώνονται μεγαλύτερα αεροσκάφη, οι αφίξεις θα πολλαπλασιαστούν. Άρα η ολοκλήρωση του ΒΟΑΚ σε ένα σύγχρονο και ασφαλές οδικό δίκτυο, ένα όραμα δεκαετιών, δρομολογείται σιγά σιγά και πιστεύουμε ότι στην επόμενη πενταετία, θα μπορούμε να μιλάμε για ένα έργο πνοής για την Κρήτη, τους Κρητικούς αλλά και τους επισκέπτες, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι η Κρήτη είναι ατμομηχανή της τουριστικής μας ανάπτυξης», σημείωσε με έμφαση ο κ. Τσίπρας.

Ο πρωθυπουργός κατά την ενημέρωσή του για το έργο από το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Αναπτυξης Κρήτης Φώτη Καζάση, έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα περίπου εννέα χιλιόμετρα που υπολείπονταν, με τον επιβλέποντα Γιώργο Αγαπάκη να εξηγεί στον πρωθυπουργό ότι ένα από τα προβλήματα που προέκυψαν και καθυστέρησαν τις εργασίες, σχετίζονταν με την Αρχαιολογία και τα ευρήματα, που απαιτούσαν επιπλέον διαδικασίες, προκειμένου το έργο να συνεχιστεί και να ολοκληρωθεί.

Στη συνέχεια ο πρωθυπουργός θα επισκεφτεί το Φράγμα Αποσελέμη προκειμένου να κάνει αυτοψία στο ανανεωμένο διυλιστήριο. Το απόγευμα θα βρεθεί στην κεντρική πλατεία του Χουδετσίου.


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook