Συστατικά

250 γρ. (½ πακέτο) μακαρόνια χοντρά για παστίτσιο σπασμένα ή πένες,
½ ψητό κοτόπουλο από την ψησταριά, ξεκοκαλισμένο, ξεπετσιασμένο και κομμένο σε μπουκιές,
1 κουταλιά ελαιόλαδο,
αλάτι, πιπέρι, βούτυρο για το ταψί.
Για την μπεσαμέλ με χαλλούμι:
6 κοφτές κουταλιές βούτυρο,
3 κουταλιές αλεύρι,
3 φλ. γάλα,
1 ½ φλ. (300 γρ.) τριμμένο μαλακό χαλλούμι,
1 κοφτό κουταλάκι τριμμένο ξηρό δυόσμο,
αλάτι, πιπέρι

Βήματα

Βήμα 1
Βάζετε τα μακαρόνια να βράσουν σε μπόλικο αλατισμένο νερό, χωρίς να τα αφήσετε να παραβράσουν. Όταν μαλακώσουν τα στραγγίζετε και τα επιστρέφετε στην κατσαρόλα. Βουτυρώνετε ένα πυρίμαχο ταψί.

Βήμα 2
Στο μεταξύ, προθερμαίνετε το φούρνο στους 200°C και ετοιμάζετε την μπεσαμέλ: Λιώνετε το βούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα και ανακατεύετε μέσα το αλεύρι μέχρι να αφρίσει καλά το μίγμα.

Βήμα 3
Ρίχνετε μέσα λίγο – λίγο το γάλα, ανακατεύοντας με δύναμη και ύστερα, αφήνετε το μίγμα να κοχλάσει, ανακατεύοντας συχνά. Όταν κοχλάσει και δέσει η μπεσαμέλ, ανακατεύετε μέσα 1 φλ. από το τριμμένο χαλλούμι μέχρι να λιώσει και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Την αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε μέσα το δυόσμο.

Βήμα 4
Αδειάζετε την μπεσαμέλ στην κατσαρόλα με τα μακαρόνια, προσθέτετε το κοτόπουλο και τα ανακατεύετε.

Βήμα 5
Αδειάζετε το μίγμα των μακαρονιών στο ταψί, το ισιώνετε και πασπαλίζετε την επιφάνειά του με το υπόλοιπο χαλλούμι.

Βήμα 6
Ψήνετε τη μακαρονάδα στο φούρνο για 25 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει, τη βγάζετε και την αφήνετε για 10 λεπτά πριν τη σερβίρετε, πασπαλισμένη με 1 – 2 πρέζες τριμμένο δυόσμο.

Ακολουθήστε το flashnews.gr στο Google News και την σελίδα μας στο Facebook