Βασίλης Λαμπρινός: «Το έργο αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης είναι εξαιρετικά σημαντικό για το Ηράκλειο» 

Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα είχε ο Δήμαρχος Ηρακλείου και Πρόεδρος της ΠΕΔ Κρήτης Βασίλης Λαμπρινός, στο πλαίσιο της επίσκεψης του πρώτου στο Φράγμα Αποσελέμη.

O Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει τον Πρωθυπουργό για την πορεία των εργασιών αντικατάστασης του πεπαλαιωμένου υδρευτικού δικτύου της πόλης, οι οποίες βρίσκονται σε εξέλιξη, καθώς και να τον ευχαριστήσει για την υλοποίηση της δέσμευσής του περί πλήρους χρηματοδότησης του έργου. 

Αμέσως μετά ο Δήμαρχος δήλωσε: «Το φράγμα Αποσελέμη μας παρέχει ουσιώδη στήριξη και άριστης ποιότητας νερό, όταν διαθέτει. Επειδή όμως τα προηγούμενα χρόνια ζήσαμε φαινόμενα έντονης ανομβρίας, εμείς έχουμε εκπονήσει και υλοποιούμε έναν ολοκληρωμένο σχεδιασμό ώστε το Ηράκλειο να πάψει να εξαρτάται από το αν θα βρέξει. 

Το βασικότερο κομμάτι αυτού του σχεδιασμού είναι το μεγάλο έργο της αντικατάστασης άνω των 250 χιλιομέτρων πεπαλαιωμένου δικτύου ύδρευσης. Πρόκειται για ένα από τα πιο σημαντικά έργα υποδομών που έχουν γίνει στο Ηράκλειο τα τελευταία χρόνια, το οποίο μας δίνει την δυνατότητα να πιστεύουμε ότι όταν ολοκληρωθεί, μαζί τα υπόλοιπα μέτρα που δρομολογούμε (διάνοιξη νέων γεωτρήσεων, απογύψωση νερού σε γεώτρηση της ΔΕΥΑΗ, αντικατάσταση χιλιάδων χαλασμένων υδρομέτρων) το πρόβλημα της λειψυδρίας στην πόλη μας,  θα είναι κοντά στην οριστική του επίλυση». 


Ακολουθήστε το Flashnews στο Google News και στο Facebook